Ultima oră

„Moldova Gaz”, sub lupa Parlamentului

Untilă a propus ca formarea comisiei să fie inclusă în agenda şedinţei de astăzi, însă alţi deputaţi au menţionat că trebuie să fie elaborat iniţial un proiect de hotărâre, astfel că subiectul a fost amânat pentru următoarea şedinţă. Potrivit lui V. Untilă, comisia ar urma să studieze situaţia la întreprindere şi să găsească resurse care ar permite să fie evitată o nouă majorare a tarifelor la gaze pentru consumatorii finali.

După ultima majorare a preţului de livrare a gazului rusesc în RM, „Moldova Gaz” a solicitat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) majorarea cu 14 % a tarifelor interne. Subiectul urma să fie examinat în şedinţa de astăzi a ANRE, care însă a fost amânată.
Potrivit Publika TV, „Moldova Gaz” a prezentat noi calcule ANRE, inclusiv informaţii despre cheltuielile administrative la companie, care necesită o examinare suplimentară, înainte de stabilirea noilor tarife. Directorul general al ANRE, Victor Parlicov, a declarat că şedinţa pentru aprobarea noilor tarife la gaz şi încălzire va avea loc săptămâna viitoare.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *