Timpul.md

Internațional 27 Septembrie 2010 | 10:55

Moldoveanul Valeriu Calancea aduce “aur” pentru România

În Antalya (Turcia) a luat sfârşit Campionatul Mondial de haltere, rezervat seniorilor. Cel mai bun rezultat din halterofilii moldoveni l-a consemnat Valeriu Calancea, care a cucerit o medalie de aur şi una de bronz, însă, de mai mulţi ani, evoluează pentru România.

Atletul originar din Chişinău face parte dintr-o familie de sportivi, fratele său mai mic Nicolae, fiind portar de bază la Zimbru Chişinău, dar şi internaţional moldovean de seniori. În cadrul Mondialelor de haltere din Turcia, Valeriu Calancea a obţinut cel mai bun rezultat al său, la revenirea în activitate din anul 2009, după o suspendare de doi ani, din cauza dopajului.

În categoria de până la 94 kg, Calancea a avut o evoluţie mai slabă la exerciţiul “aruncat”, clasându-se pe locul cinci în clasament, cu rezultatul de 177 kg. Moldoveanul a strălucit însă la al doilea exerciţiu “smuls”, la care a învins, ridicând o greutate de 220 kg. Titlul de campion în această probă a permis lui Valeriu Calancea să obţină şi distincţia de bronz, în concursul general, cu un total de 397 kg. campion în categoria de 94 kg, a devenit Aleksandr Ivanov (Rusia), cu un total de 403 kg, urmat de ucraineanul Artiom Ivanov (402).

Selecţionata R. Moldova s-a prezentat mai modest la ediţia curentă a mondialelor. Iată locurile pe care s-au clasat cei 7 atleţi din lotul “tricolorilor”:

56 kg – Ghenadie Dudoglo – locul 18, Igor Grabucea – abandon
62 kg – Iurie Dudoglo – 16
77 kg – Alexandru Dudoglo – 11, Andrei Bârcă – 14
85 kg – Alexandru Şatalenco – 27
94 kg – Anatol Cârâcu – locul 9

În clasamentul general pe echipe, selecţionata R. Moldova pe locul 18 din 63 de naţiuni participante.


  • Un articol de:

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus