Timpul.md

Sport 29 Septembrie 2010 | 04:29

Moldoveanul Valeriu Calancea aduce „aur” pentru România

În Antalya (Turcia) a luat sfârşit Campionatul Mondial de haltere, rezervat seniorilor. Cel mai bun rezultat din halterofilii moldoveni l-a consemnat Valeriu Calancea, care a cucerit o medalie de aur şi una de bronz şi de mai mulţi ani evoluează pentru România.

Atletul originar din Chişinău face parte dintr-o familie de sportivi, fratele său mai mic, Nicolae, fiind portar de bază la Zimbru Chişinău, dar şi internaţional moldovean la seniori. În cadrul Mondialelor de haltere din Turcia, Valeriu Calancea a obţinut cel mai bun rezultat al său, după o suspendare de doi ani din cauza dopajului.

În categoria de până la 94 kg, Calancea a avut o evoluţie mai slabă la exerciţiul „aruncat”, clasându-se pe locul cinci în clasament, cu rezultatul de 177 kg. Moldoveanul a strălucit însă la al doilea exerciţiu, „smuls”, la care a învins, ridicând o greutate de 220 kg. Titlul de campion în această probă i-a permis lui Valeriu Calancea să obţină şi distincţia de bronz în concursul general, cu un total de 397 kg.
La revenire de la Mondiale, „Gazeta Sporturilor” a aflat ce încă nu ştiau amatorii de sport despre Valeriu: la Chişinău, are şase fraţi şi o soră; îi plac fotbalul, muzica şi merge des la discotecă; nu are prietenă pentru că e pretenţios; crede în Dumnezeu, dar nu şi în Biserică.
Selecţionata RM s-a prezentat mai modest la ediţia curentă a Mondialelor. Iată locurile pe care s-au clasat cei şapte atleţi:

56 kg - Ghenadie Dudoglo - locul 18, Igor Grabucea - abandon
62 kg - Iurie Dudoglo - 16
77 kg - Alexandru Dudoglo - 11, Andrei Bârcă - 14
85 kg - Alexandru Şatalenco - 27
94 kg - Anatol Cârâcu - locul 9

În clasamentul general pe echipe, selecţionata RM s-a situat pe locul 18 din 63 de naţiuni participante.

  • Un articol de:

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus