Actualitate

Moscova amână din nou testul balistic cu racheta Satan-2

Testul balistic al noii rachete cu combustibil lichid era programat pentru 2016, dar autoritatile au decis sa amâne de mai multe ori acest test – prima amanare a fost pentru martie 2017, dar la acea dată nu era finalizata instalarea echipamentului de „siloz” de la cosmodromul Plesețk. Testul a fost reprogramat pentru luna aprilie, dar apoi au aparut probleme la uzina Krasnoarsk, unde se fabrica racheta. S-a decis amânarea testului pentru luna iunie.

Testul include verificarea funcționării propulsorului care lanseaza racheta din siloz până la o înălțime de aproximativ 30 de metri, precum și colectarea și analizarea informațiilor cu privire la comportamentul rachetei după lansare.

Armata spera ca, până la sfârșitul anului, uzina Krasnoiarsk sa asambleze trei rachete „Sarmat“, cu o macheta în loc de focos. Dotarea fortelor strategice ruse cu noile rachete este programată pentru anii 2019-2020.

Prima imagine cu noua racheta balistica intercontinentala „Sarmat“ a fost prezentata în octombrie 2016, provocand la acea data agitație în presa occidentală, care a botezat-o „Satan-2“ (conform clasificarea NATO „Satan“ este racheta R-36M „Voievoda“, pe care ar trebui să le înlocuiască „Sarmat”).

Pe 2 martie, într-un interviu pentru „Interfax“, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat că „Sarmat“ va putea invinge orice sistem de apărare antirachetă. Potrivit experților, RS-28 „Sarmat“ va fi capabilă să transporte oriunde in lume focoase multiple cu o greutate de până la 10 tone. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *