Timpul.md

Ultima oră 15 Aprilie 2010 | 15:42

Motocrosmeni din Europa de Est vor concura la Chişinău

La etapa a treia a Campionatului Europei de Est la motocros şi-au anunţat deja participarea şase ţări a declarat, într-o conferinţă de presă, secretarul general al Federaţiei republicane de profil, Alexandru Briuhov.

"Aşteptăm confirmarea oficială încă din partea a două ţări. Deja au sosit şi se antrenează pe traseul de la Schinoasa motocrosmenii din Ucraina. Competiţia se va desfăşura sîmbătă şi duminică la opt clase de motociclete. În lotul naţional al R. Moldova au fost incluşi 22 de sportivi. De la cluburile lor din Italia au sosit fraţii Nicolae şi Mihail Cociu, care constituie principalele noastre speranţe la o evoluare meritorie", a declarat Alexandru Briuhov.

La buna desfăşurare a concursului au contribuit Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), primăria municipiului Chişinău, Ministerul Apărării. "Desigur, cele 10 mii de lei rezervate Federaţiei pentru anul curent de MTS sunt insuficiente. Pentru comparaţie: în 2009 am beneficiat de la MTS de 50 mii de lei", a precizat oficialul.

În premieră pe traseul de la Schinoasa se va desfăşura şi un concurs de cvadricilete.

Echipa moldoveană se situează pe locul cinci în clasamentul general după două etape desfăşurate. Primul loc este deţinut de motocrosmenii din Bulgaria

  • Un articol de:

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus