Opinii și Editoriale

Nahren ca mod de viata

Vineri seara ascultam la un post de radio dedicatii muzicale „pentru deputatii AIE care nu s-au lasat intimidati de comunisti” si incercam sa-mi amintesc cand am vrut, pentru prima data, sa arunc o piatra in Voronin. N-a fost la 7, nici la 8 aprilie, ci la 24 iunie, cand papa tocmai isi incheiase conferinta de presa in care a vorbit, ca un badaran, despre sobolani si pantalonii lui Chirtoaca.

A doua oara am avut aceeasi pornire la 28 august, cand el i-a aruncat un „posel nahren” lui Filat. Cred ca e un sentiment care i-a incercat pe multi, inclusiv pe unii dintre colegii sai de partid. Caci, oricat de comunist ai fi, nu cred sa-ti placa sa fii tratat ca un dobitoc. Iar Voronin asta face… Acum niste ani, circula o poveste despre cat de crunt a fost batut Tarlev – in biroul prezidential, de catre presedinte; sau despre umilintele prin care trec ministrii si viceministrii demisi. Atunci n-am crezut. Astazi… ma gandesc ca de la un „nahren” in plenul parlamentului pana la un pumn in ochi e doar un pas.

E totusi si un aspect pozitiv in badarania lui Voronin. Pentru deputatii comunisti care mai au demnitate ea poate deveni o adevarata dezlegare si o sansa de a trai fara sa le mai fie teama de papa. Altminteri, viata lor va deveni un fel de „nahren” permanent. Caci, pentru papa Voronin, de la Filat pana la ?urcan e… doar un pas.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *