Eveniment

NATIONAL4 lansează luni, 5 octombrie, serialul care a făcut furori în lumea întreagă

ndonezia, Franța, Serbia, Bulgaria, Slovacia și Libia sunt doar câteva dintre țările în care ratingurile înregistrate de serialul „Suleyman Magnificul” au fost copleșitoare. Iar din 5 octombrie acesta va putea fi urmărit și în Moldova, exclusiv la NATIONAL4.

Serialul este o călătorie în orientul secolului al XVI-lea, când la conducerea Imperiului Otoman vine sultanul Suleyman Magnificul, cel care prin puterea armatelor sale va amenința creștinătatea și va face din Imperiul Otoman o superputere a lumii. Poveștile din haremul sultanului Suleyman Magnificul, intrigile politice ale vremii, elemente de cultură și de civilizație ale perioadei otomane alcătuiesc un tablou viu și foarte bine articulat din punct de vedere scenaristic și regizoral.

Serialul este filmat într-un decor ce imită la scara de 1:1 Palatul Sultanilor din Istanbul (Topkapi), o bijuterie arhitecturală în care au locuit de-a lungul timpului sultanii, împreună cu haremurile lor. Acesta a fost construit timp de 18 ani, între 1460 și 1478 și în prezent este un muzeu deschis publicului larg care a devenit între timp o atracție majoră de turism.

Costumele personajelor sunt recreate după moda vremii, fie că este vorba de rochiile și bijuteriile somptuoase ale femeilor din haremul sultanului sau de vestimentația elaborată a bărbaților de la Curte. Și din moment ce sultanul are ca hobby confecționarea bijuteriilor, mama sa, sora, soția și chiar unii sclavi poartă piese orbitor de frumoase pe tot parcursul serialului.

Producția a stârnit controverse puternice în Turcia, pentru că sultanul Suleyman este prezentat și în ipostaza de om cu vicii și pasiuni. Criticii au invocat și o prea mare libertate a scenariștilor în interpretarea evenimentelor istorice și a vieții sultanului. În pofida acestui fapt, serialul a fost vizionat de peste 200 de milioane de telespectatori, fie de iubitori ale producțiilor istorice, fie de amatori ale secretelor și intrigilor.
Serialul va rula de luni până vineri, începând cu ora 20:00, numai la NATIONAL4.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *