Timpul.md

UE / Nato 24 Martie 2016 | 17:21

NATO ar putea deschide un birou de legătură la Chişinău

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a primit astăzi, la Reședința de Stat, pe generalul Philip M. Breedlove, șeful Comandamentului European al Armatei Statelor Unite ale Americii, aflat într-o vizită de două zile la Chişinău.

Nicolae Timofti a salutat vizita generalului american și a apreciat sprijinul continuu oferit de Statele Unite și Organizația Tratatului Nord-Atlantic în vederea consolidării capacităților de apărare ale Republicii Moldova, se menţionează într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, Nicolae Timofti s-a pronunțat în favoarea impulsionării și eficientizării cooperării dintre Republica Moldova, Statele Unite și NATO pe diferite dimensiuni, inclusiv prin posibilitatea deschiderii la Chișinău a unui birou de legătură al Alianței.

„Vizita dumneavoastră, într-o perioadă de maximă tensiune pe Continent, consemnează atașamentul și sprijinul constant acordat de NATO Republicii Moldova în implementarea reformelor din domeniile apărării și securității. Apreciem contribuția Alianței Nord-Atlantice și SUA la promovarea păcii în Europa și în lume”, a declarat preşedintele Republicii Moldova.

La întrevedere au fost abordate și subiecte ce vizează mediul actual de securitate la nivel regional și global, în contextul proliferării terorismului. În aceste circumstanțe, generalul Breedlove a salutat decizia președintelui Timofti de a decreta această zi drept una de doliu național.

„În recentele atacuri au fost vizați și militarii americani”, a menționat generalul Breedlove.

La întâlnire a participat și ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, James Pettit.

Sursa: infoprut.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus