Timpul.md

Actualitate 21 Iunie 2018 | 09:56

Nevoia de stabilitate pentru o economie puternică

Pentru o economie puternică, Republica Moldova are nevoie de stabilitate. Nu se poate spera la o creștere economică din moment ce în țară este haos. Declarația a fost făcută de ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Chiril Gaburici este sigur că Republica Moldova poate atinge o creștere economică și mai mare de 4,5%, dar pentru aceasta este nevoie de liniște. „Sunt sigur că putem atinge o creștere și mai mare de 5%, dar pentru aceasta trebuie să muncim, să avem dedicație, să vedem în față pașii care trebuie de făcut în fiecare zi”, a declarat Chiril Gaburici.

În ceea ce privește aprovizionarea cu gaz, Chiril Gaburici a menționat că din momentul în care Republica Moldova va avea alternativa aprovizionării cu gaz din România, va fi mai independentă. Pe lângă această sursă adițională de conectare la gazele naturale, ministrul susține că se pune accentul și pe energia regenerabilă de producție internă.

Referitor la diversificarea alimentării cu energie electrică din exterior, Chiril Gaburici susține că există posibilitatea de conectare la rețelele europene. Pentru aceasta există două posibilități – Republica Moldova să se conecteze de una singură sau împreună cu statul vecin, Ucraina. Pe marginea acestei chestiuni se va face un studiu de fezabilitate și în baza rezultatelor se va lua o decizie.

Sursa: ipn.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus