Sport

NEWS ALERT /// Rusia pregătea un program de DOPAJ pentru CM 2018

Guvernul rus l-a însărcinat pe Grigori Rodcenkov, principalul responsabil pentru dopajul sportivilor ruși la Jocurile Olimpice de la Soci din 2014, să lanseze un plan similar pentru fotbaliști.

Fostul director al laboratorului antidoping din Moscova între 2005 și 2010, Grigori Rodcenkov a fugit în Statele Unite cu ajutorul realizatorului american de filme documentare Bryan Fogel.

Dezvăluirile lui Rodcenkov au declanșat ancheta condusă de Richard McLaren despre dopajul din Rusia.

„După Soci, el (Rodcenkov — n. r.) avea misiunea să pregătească programul de dopaj pentru Mondialul de fotbal din 2018. Grigori era deja în pline pregătiri când totul a fost descoperit”, a spus Bryan Fogel.

Contactat de Der Spiegel, vicepremierul rus Vitali Mutko, care este și șeful comitetului de organizare a Mondialului, a răspuns: „Statul nu are nicio posibilitate să controleze activitatea unui director de laborator. (…) El era recunoscut pe plan mondial și angajat ca expert pentru Jocurile Olimpice, noi am crezut evident că totul era normal”.

Potrivit lui Rodcenkov, 30 din cele 73 de medalii ale Rusiei la JO 2008 de la Beijing au fost obținute grație dopajului, cum s-a întâmplat și cu cel puțin jumătate din cele 81 de medalii cucerite la Londra în 2012.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *