Actualitate

Niciodată, în istoria Republicii Moldova, sistemul nu s-a împotrivit conducerii

Îmi pare deja comic când Maia Sandu, după două luni de când Plahotniuc a spălat putina și după două luni de vânzoleală politică “anti-dictatură”, mai face referință la careva împotriviri ale “oamenilor lui Plahotniuc” din sistem.

Niciodată, în istoria Republicii Moldova, sistemul nu s-a împotrivit conducerii. Dimpotrivă. Sistemul întodeauna a avut grijă să cadă imediat în subordinea noii puteri politice pentru a se asigura de viață liniștită la adăpostul acesteia. De ce ar face altfel acum, sistemul, când dictatorul Plahotniuc a fugit, nici măcar ca dracul de tămâie, ci ca un șobolan fugărit de presiuni din afară, iar statul a fost preluat de eunuci carieriști și de un Dodon mai avar decât un Filat?

Astăzi, Consiliul Superior al Procuraturii a anunțat inițierea concursului pentru alegerea Procurorului General. Ministrul Justiției se revoltă! Se revoltă și Maia Sandu! Și amenință cu un grup anticorupție pe lângă Guvern! (Exact cum amenința cu filtrele performante în campanie.) Dodon tace și asta nu deranjează pe nimeni în numele coaliției de “dezoligarhizare a statului”.

Este știut că cine controlează Procurorul General în RM, pune stăpânire pe toate schemele de corupție.

Cum se întâmplă că, în două luni de zile(!), în loc să treacă imediat la curmarea intereselor mafiote din stat, adică la modificarea, în primul rând, a Legii cu privire la procuratură, Maia Sandu și echipa nici măcar nu au citit legea(!) să vadă că există un termen de 30 de zile pentru inițierea unui nou concurs din momentul în care funcția de PG devine vacantă? Cum să nu iai măsuri legislative imediate pentru a contracara interesele mafiote? Pentru a nu le lăsa nicio șansă de supraviețuire? Cum să nu le tai socialiștilor tentația de a-și subordona sistemul lui Plahotniuc? Sau Maia Sandu l-a crezut pe Dodon de “schimbare la față” după ce a crăpat binomul?

Totul este un joc mizerabil. Efectele negative ale lui se vor simți și mai mult în toamnă.

Tot mă gândeam: ce este mai mult în acțiunile Maiei Sandu – prostie sau ipocrizie? Ambele. Din plin. Incredibil.

P.S. Oamenii lui Dodon se împotrivesc exact ACUM la “dezoligarhizarea” statului. Oamenii care ieri au fost ai lui Plahotniuc. Și mătușa de la Țâfnita Mare înțelege asta. ”Garvard”-ul mamii voastre de ipocriți!

Daniela Bodrug

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *