Politică

Nicolae Dabija: „Prezidentul” Dodon se pregăteşte de război

„Nu e zi în care acest individ să nu atace valorile naţionale, nu e oră în care să nu ne ameninţe cu „…o să vedeţi voi!”, cu Putin şi federalizarea.

El e setos de sânge. De putere. De bani.

A declarat recent că va repara clădirea Preşedinţiei, cu cheltuielile necesare de peste 100 de milioane de lei, că va desfăşura referendumul din toamnă pe care şi-l doreşte, care costă alte 75 de milioane, că îşi va reconstrui vilele de la Condriţa şi Holercani pentru alte câteva milioane de euro, cu bani din… Bahamas.

Bahamas e un arhipelag de insule din Marea Caraibilor care l-a ajutat pe Dodon cu câteva zeci de milioane de euro ca să câştige alegerile prezidenţiale, cel mai sărac stătuleţ din America Latină cheltuind cu acest anonim câteva bugete anuale.

E clar că Bahamas este un intermediar pentru bani ruseşti, care se investesc în acest bufon, cu scopul de a subjuga Republica Moldova Federaţiei Ruse.

Bufonul, care e responsabil de securitatea Republicii Moldova, a protestat atunci când, acum o lună, Guvernul Republicii Moldova (unica faptă curajoasă a acestuia din ultimii 25 de ani!) a expulzat cinci diplomaţi ruşi. De ce?

Pentru că cei cinci „diplomaţi” (militari cu paşapoarte diplomatice) pregăteau scenariul unui război asemănător celui din Ucraina, pentru Republica Moldova. Tot ei racolau cetăţeni de-ai Republicii Moldova pentru luptele din Donbas.

Ştiam de Detaşamentul Găgăuz: vreo 50 de găgăuzi din UTA Găgăuzia racolaţi de aceşti neprieteni ai Republicii Moldova, de Detaşamentul cazacilor transnistrieni, dar recent „Tinerii Moldovei” mi-au arătat pe internet imaginile mai multor membri ai Gărzii Populare din timpul mitingurilor Platformei DA (care i-au bătut şi scos din Piaţa Marii Adunări Naţionale pe unioniştii ce adunau semnături pentru Reunirea cu Ţara), care luptă în aceste zile de partea separatiştilor în războiul din estul Ucrainei. Unui dintre cei mai agresivi care i-au pumnit atunci pe tineri, Igor Matcovschi, la 28 iunie a fost ucis în războiul din Donbas de către organele de ordine din Ucraina.

Cei cinci „diplomaţi” pregătiseră un scenariu în care să implice militar Transnistria, de fapt Armata a 14-a, care urma să atace fulgerător Republica Moldova, invocând un pretext oarecare, şi să ocupe în câteva ore Chişinăul, cu Parlamentul, Guvernul şi celelalte instituţii ale statului, pentru ca, în frunte cu „pacifistul” Dodon, să anexeze pentru totdeauna Republica Moldova la Federaţia Rusă.

Cei cinci „diplomaţi”, care îl consultau pe Dodon, contau şi pe forţe din interior, care i-ar fi ajutat să câştige războiul fulger”, menționează Dabija.

Citiți continuarea pe Argumentul.info 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *