Timpul.md

Actualitate 9 Februarie 2020 | 10:34

Noi amănunte privind studiile universitare INVENTATE ale lui Sabin Orcan, directorul „Newsweek”

 Au trecut 30 de zile de când evz.ro a dezvăluit că un jurnalist cu vechime în presă și-a falsificat biografia susținând că are studii universitare, deși este doar absolvent de liceu. Sabin Orcan, directorul "Newsweek", căci despre el este vorba, nu a reușit să producă nici o dovadă în sprijunul afirmațiilor sale publice. Dintr-un singur motiv. Nu are nici o diplomă universitară de arătat. Maxim una de liceu.

În data de 7 ianuarie 2020 evz.ro dezvăluia cum unul din cei care a pus mâna pe o marcă cu prestigiu la nivel internațional, „Newsweek”, Sabin Orcan, este un falsificator al propriei biografii.

În cele 30 de zile care au trecut, Sabin Orcan a tăcut cu grație pe seama acestui subiect, deși putea demonstra foarte simplu că spune adevărul. Arătând o diplomă care să-i susțină afirmațiile făcute public: că este absolventul unei facultăți!

Numai că nu poate. Pentru că a mințit.

Este cel puțin dezonorant pentru calitatea sa de jurnalist modul în care a refuzat să comenteze absența unei diplome universitare din CV-ul său, dar mai ales să explice cum a putut ca timp de peste 23 ani să-și atribuie studii universitare pe care nu le are!

Pe baza acestui fals grosolan a devenit redactor-șef adjunct la „Adevărul”, director la „România Liberă” și proprietarul francizei „Newsweek” în România. Este fără precedent la nivel mondial, ca un jurnalist cu studii inventate să aibă franciza unei publicații de nivel internațional. Târând-o într-un scandal de proporții, provocându-i daune iremediabile.

Reluăm parțial cele scrise în urmă cu 30 de zile! Somându-l pe Sabin Orcan să prezinte public diploma sa de absolvent de studii superioare. Sau să ceară scuze cititorilor pe care i-a mințit în ultimii 23 de ani.

Cu atât mai mult cu cât publicația pe care o gestionează acuză diverse persoane publice de plagiat, uitând să spună că directorul Sabin Orcan este falsificatorul propriei biografii.

Despre impostorii din presă

7 ianuarie 2020: „Unul dintre aceşti oricine este şi Sabin Borcan. Născut în comuna Vintilă Vodă din judeţul Buzău, a plecat din sat la liceu, să se facă om. A absolvit liceul „B.P. Haşdeu în 1988. Cu facultatea a dat-o însă în bară. Nu a intrat şi a plecat în armată, la paraşutişti, la Buzău. Poate că de acolo nu mai are păr în cap. Am putea glumi, după modelul lui, că la un salt nu i s-a deschis paraşuta, a aterizat în ţeastă şi i-a rămas părul lipit de pământ.

Până să mai cadă de câteva ori din avion cu paraşuta nedeschisă, a venit Revoluţia şi oportunitatea că aceasta a anulat comunista lege a presei, care cerea studii pentru a fi jurnalist. Aşa că, fără studii, Sabin (B)Orcan s-a angajat la Opinia, unul dintre primele ziare din Buzăul natal. L-au angajat mai întâi corector, că, deh, ziariştii de acolo încă mai aveau mentalitatea comunistă cu nevoia studiilor, dar după aceea şi-au revenit. Nu cu studiile, ci cu relaţiile cu patronatul. Din corector a devenit redactor.

De ce această promovare? Orcan a făcut încă de la debutul în presă, ceea ce face şi azi: a devenit sluga lui Corneliu Ştefan, şeful său. El era pitbull-ul pe care şeful îl asmuţea împotriva celor pe care voia să-i radă.

Avem mai multe exemple în acest sens. Vă prezentăm doar unul acum.

Integral pe https://evz.ro/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus