Timpul.md

Actualitate 23 Aprilie 2018 | 11:12

Noi detalii despre incendiul de la Institutul de Zoologie al AŞM. Pagubele sunt enorme

Administrația Institutului de Zoologie al AŞM susține că incendiul de vineri, 20 aprilie, a provocat pagube enorme. Acoperișul a ars aproape în totalitate şi va trebui înlocuit, iar cheltuielile estimate în acest sens ar putea depăși patru milioane de lei. Valoarea pagubelor va fi şi mai mare în condițiile în care sălile de la etajul patru, dotate cu echipamente, au fost inundate.

Directorul Institutului, Ion Toderaș, a declarat pentru IPN că ultima dată acoperișul a fost schimbat în 2006, iar în urma incendiului de ieri, nimic nu poate fi restabilit. Apa folosită la stingerea flăcărilor a inundat etajul patru, iar echipamentul din săli a fost afectat. De asemenea, inundații sunt şi în subsolul instituției, unde s-a scurs apă. Ion Toderaș spune că accesul în instituţie a fost permis astăzi dimineața, însă în sediu nu este energie electrică, respectiv activitatea instituției este paralizată.

În data de 20 aprilie, la ora 12.06  Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI (IGSU) a fost alertat pentru a interveni la stingerea unui incendiu izbucnit la Institutul de Zootehnie de pe str. Academiei, nr. 1. La fața locului pentru localizarea arderii au fot antrenate 14 autospeciale de intervenție cu peste 100 de pompieri și salvatori. Ajunși la locul incendiului, pompierii au evacuat toate persoanele din interiorul clădirii și au stabilit că flăcările au cuprins o suprafață de peste 1.000 metri pătrați a acoperișului.

În urma incidentului, nimeni nu a avut de suferit. Incendiul a fost localizat la ora 13.20 de minute. Pentru lichidarea arderii, în regim sporit au fost ridicați pe alertă angajații întregii garnizoane a mun. Chișinău. Toate circumstanțele, cauza și prejudiciul urmează a fi stabilite ulterior. 

Sursa: ipn.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus