Timpul.md

Bună Dimineața 19 Aprilie 2011 | 14:25

Noi suntem Acasă!

Noi suntem Acasă şi anume de aici, de la acest reper moral, ar urma să pornim atunci când dorim să realizăm ceva pe acest pământ.  Trebuie să ţinem minte că anume Noi suntem Acasă, ceilalţi din preajmă sunt ori în ospeţie, ori în tranzit, ori sunt trimişi special pentru a eroda sentimentul nostru de apartenenţă la toată valoarea aceasta sublimă, desăvârşită, formidabilă, extraordinară, splendidă, superbă, excepţională care se numeşte, împreună luată, pământul nostru, meleagul nostru, baştina noastră, ţărâna noastră, locul unde ne naştem şi unde murim aici, la noi Acasă. 

La noi Acasă suntem în toate drepturile să ne scriem Noi anume cu literă mare, deoarece numai atunci te consideri un adevărat gospodar la tine Acasă, când ştii a pune piciorul în prag, când îndrăzneşti să-i dai o bleandă oaspetelui pe care l-ai cinstit, iar el, beat de binele de care a dat, încearcă să-ţi aprindă stogul de paie. Sau, şi mai rău, atunci când oaspetele ghiftuit încearcă să-ţi vopsească pereţii casei în culorile lui preferate, încearcă să-ţi strice gardul doar din motivul că la el acasă nu există aşa ceva şi vietăţile circulă aiurea prin ogoarele pe care te miri de mai creşte ceva.

Un gospodar adevărat - pentru care Acasă la el este unicul loc pe care se simte sigur pe acest pământ - va avea întotdeauna grijă să-şi arboreze stindardul ce-i reprezintă distincţia. Stindardul nostru cel mai scump este TRICOLORUL. Să facem deci aşa ca toţi cei din jur să înţeleagă pentru totdeauna că şi TRICOLORUL este la el Acasă.  

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus