Timpul.md

Actualitate 27 Mai 2016 | 14:07

Noua lege cu privire la energia electrică a fost adoptată

Parlamentul a adoptat astăzi, în lectură finală, proiectul de lege privind energia electrică. Documentul vine să transpună directivele Uniunii Europene pentru implementarea Pachetului III Energetic.

Legea defineşte rolul şi responsabilitățile autorităților competente, funcțiile, obligațiile şi drepturile operatorului de transport/sistem ale operatorilor de distribuție, ale producătorilor, furnizorilor şi consumatorilor de energie electrică pentru a garanta siguranţa aprovizionării cu energie electrică şi buna funcționare a sistemului electroenergetic.

Potrivit proiectului, consumatorii de energie electrică îşi vor putea schimba furnizorul la alegere. „Fiecare consumator final are dreptul la alegerea liberă şi la schimbarea furnizorului, în condiţiile în care şi-a onorat obligaţiile de plată a energiei electrice consumate către furnizorul actual, precum şi dreptul de a dispune de toate datele relevante cu privire la consumul de energie electrică”, se menţionează în document.

Proiectul urmează să încurajeze intrarea pe piaţa energiei electrice a noi participanţi, fapt care va contribui la dezvoltarea concurenţei în sectorul energetic, precum şi sporirea securităţii aprovizionării cu energie electrică a consumatorilor finali.

Legea va intra in vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial al R. Moldova. 

MOLDPRES

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus