Afaceri

Nu in saci se afla marea frauda electorala

Vladimir Voronin s-a grabit sa „accepte” cererea Opozitiei de renumarare a voturilor, dar s-a facut a uita ca renumararea presupune verificarea totalurilor renumararii cu procesele-verbale ale birourilor electorale si cu listele electorale, evident – dupa un control riguros al lor. Acest lucru il cunoaste oricine a activat intr-un birou electoral, inclusiv de circumscriptie, sau a pasit vreodata pragul acestora. In caz contrar, n-are rost sa pierzi timpul, scuturand de colb sacii cu buletine, pentru ca nu in saci se afla marea frauda electorala, ci in listele electorale.

Nu este o noutate fraudarea alegerilor in RM, mai curand e o traditie. Este bine cunoscuta axioma: comunistii nu au castigat niciodata, nimic, in mod onest, fara a recurge la minciuna, frauda, inselaciune. Alegerile din 2001 au fost castigate prin promisiunea ca painea, bautura, combustibilul vor fi ieftine ca pe timpul lui Brejnev, iar invatamantul si asistenta medicala – gratuite. In cele din 2005 nu le-au ajuns opt voturi ca sa-l realeaga pe Voronin presedinte si le-au gasit intr-o singura noapte. Dupa inca patru ani de erodare la guvernare comunistii, iata, au nevoie de un singur vot pentru a-si realiza intentiile, chiar daca singurul sondaj arata ca ei vor castiga, cel mult, 35% din sufragii. Cel de-al doilea sondaj nici n-a fost efectuat – chipurile, din lipsa de bani. De fapt, le-a fost frica sa nu arate ca au sanse cotate la numai vreo 20 de procente. Caci, ati vazut multe cazuri, in istoria democratiilor contemporane cand, dupa atatia ani de erodare la guvernare, un partid sa ramana majoritar fara a pune in aplicare cele mai ticaloase metode de manipulare si fraudare? La noi, insa, acestea au depasit orice imaginatie. Astfel, s-a putut vedea ca anturajul lui Voronin s-a inarmat foarte bine cu intreg arsenalul de tehnologii aplicate, pentru indobitocirea popoarelor, de catre bolsevici, NKVD, SS-ul nazist, Komintern, KGB, FSB, Mossad etc. – organisme ce au victimizat milioane de oameni nevinovati numai ca sa guverneze o tara sau, eventual, o parte a lumii.

Cei de la Chisinau, pentru a ramane la guvernare, au adus la urne chiar si… mortii! Adica – numerosi raposati, unii cu ani de zile in urma. Nu este intamplator faptul ca, in chiar ziua alegerilor, la Chisinau a prins a circula un banc sinistru: „Unde-i tov. Voronin?”, il intreaba Oleg Reidman, consilierul economic al lui Voronin, pe Mark Tkaciuk, consilier pentru ideologie, tot el sef al staffului electoral al PCRM. „E la CC (Cimitirul Central – n.r.). Are acolo o intalnire cu alegatorii…”.

In aceasta situatie, era de asteptat ca lumea se va revolta, doar orice rabdare are o limita. Apar tot mai multe dovezi, extrem de concludente, ca protestele pasnice ale tinerilor din Chisinau au degenerat in acte de vandalism, fiind provocate de chiar autorii scenariului. O dovada la indemana oricui este si faptul cum „savureaza” autoritatile de la Chisinau aceasta tragedie a tineretului studios, felul machiavelic de a transfera vina pentru aceasta pe Romania, desi implicarea Rusiei este mai mult decat evidenta si directa etc. Cat de perversa este optica liderilor de la Chisinau se vede si din faptul ca ei nu se arata deranjati de prezenta continua a armatei a 14-a ruse in RM, dar, in acelasi timp, sunt dispusi sa declanseze un razboi fierbinte, nu rece, numai pentru ca un provocator de-al lor a arborat harta Romaniei Mari si Tricolorul romanesc – care e si al R. Moldova – deasupra Presedintiei!

Scoala Antropologica Superioara a lui Mark Tkaciuk – „cuibusorul” de nebunii electorale ale comunistilor?
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *