Actualitate

Nu mintiti poporul cu televizorul!

Partidul Liberal Democrat din Moldova condamna zvonurile raspandite de mass-media comuniste si pepecediste, potrivit carora cetatenii ar fi platiti sa participe la actiunile de protest organizate de aceasta formatiune.

Mos Ion Lupanciuc, locuitor al satului Ceadar din raionul Leova, a devenit vedeta, dupa ce, in ultimele doua saptamani, mai multe posturi de televiziune comunisto-pepecediste au difuzat un spot anti-PLDM, in care el afirma, chipurile, ca ar fi fost platit pentru a participa la un miting.
„In timpul mitingului m-au filmat si m-au intrebat pentru ce am venit la Chisinau. Eu le-am raspuns ca am venit pentru a schimba ceva in tara asta. N-am vazut nimic, nicio copeica. Nu inteleg de unde s-au luat aceste cuvinte. Poate le-au schimbat dumnealor”, a declarat ieri Ion Lupanciuc in cadrul unei conferinte de presa.
Alexandru Tanase, prim-vicepresedintele PLDM, a afirmat ca formatiunea a efectuat o investigatie, in urma careia a identificat schema de trucare in realizarea acestor spoturi. „Persoana este intrebata de unde vine si cati sunt. Daca raspunde ca sunt 50, iar data trecuta au fost 150, jurnalistul substituie intrebarea initiala cu alta: cat vi s-a platit?”.
„Este naiv si cinic ca pentru anumite sume de bani oamenii sa vina la miting, unde mai pui ca nu poti plati la peste 30 mii de oameni, cati au fost la duminica, de exemplu”, a constatat presedintele PLDM, Vlad Filat. El a spus ca, imediat dupa alegeri, pe marginea acestui caz vor fi initiate procese de judecata. Deja au fost depuse adresari catre Comisia Electorala Centrala, Consiliul Coordonator al Audiovizualului si institutiile media care au plasat aceasta „informatie”, prin care solicita prezentarea interviurilor complete. PLDM ii va acorda lui Ion Lupanciuc asistenta juridica necesara pentru a-si apara onoarea si demnitatea lezate, in conformitate cu art. 16 al Codului Civil al R. Moldova.
Totodata, Filat a amintit ca, in seara zilei de 21 martie, reprezentantii organelor de forta au avertizat toti proprietarii de autocare din Balti ca, daca vor asigura cu mijloace de transport deplasarea cetatenilor la mitingul PLDM de duminica, 22 martie, vor ramane fara licenta. Indicatii similare au fost date si de catre comisarul raionului Orhei, iar in comuna Valea Perjei, raionul Taraclia, politia de sector a stopat trei microbuze, in care se aflau 60 de cetateni, interzicandu-le sa se deplaseze la actiunea de protest. Liderul PLDM a atentionat guvernarea comunisto-pepecedista sa inceteze presiunile si persecutarile asupra membrilor si simpatizantilor acestei formatiuni, cerandu-i sa respecte drepturile si libertatile omului.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *