Timpul.md

Ultima oră 6 Noiembrie 2018 | 09:27

O minoră a decedat după ce a adormit cu focul în sobă

În dimineața zilei de 5 noiembrie o minoră în vârstă de 16 ani și-a pierdut viața în Crihana Veche, raionul Cahul după ce, cel mai probabil s-a intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la o sobă din locuință. Cazul a fost raportat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență după ce fata a decedat.

Potrivit datelor preliminare medicii au fost alertați la ora 8.02 min. Ajunși la fața locului, aceștia au efectuat manevre de resuscitare, însă minora nu a supraviețuit. Conform primelor cercetări în locuința unde a fost depistată fata, a fost găsit jăratic în sobă, iar în încăpere se simțea miros de fum. Circumstanțele și cauza decesului persoanei urmează să fie elucidate în urma expertizei medico – legale.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndmenă oamenii să stingă focul din sobă pe parcursul nopții și să verifice starea instalațiilor de încălzire a încăperilor înainte de utilizarea acestora, pentru a preveni cazurile de intoxicație cu produsele arderii.

Potrivit IGSU în sezonul rece trecut au fost înregistrate 41 cazuri de intoxicație cu CO în care și-au pierdut viața 18 persoane, inclusiv 4 minori.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus