Eveniment

O organizaţe de tineri cere comisie parlamentară de anchetă pe marginea convorbirilor telefonice ale şefului fiscului

Mişcarea de Tineret "Împreună pentru Viitor" a cerut luni crearea unei comisii parlamentare de anchetă pe marginea convorbirilor telefonice dintre şeful Inspectoratului Fiscal, Nicolae Vicol, cu alţi funcţionari şi pedepsirea persoanelor vinovate, dacă se va dovedi că a fost vorba de trafic de influenţă.

”Să fie constituită o comisie parlamentară care să examineze discuţiile telefonice dintre şeful fisc şi ceilalţi funcţionari şi să vină cu o calificare asupra acestora. Iar dacă se va dovedi că a fost vorba trafic de influenţă, toţi se implicaţi să fie pedepsiţi conform legii”, a cerut liderul organizaţiei, Andrei Batereanu în cadrul unei conferinţe de presă. Mişcarea a cerut ca din această comisie să facă parte şi experţi internaţionali.

Referindu-se la aceleaşi convorbiri telefonice, apărute acum o săptămână în presă, Mişcarea de Tineret "Împreună pentru Viitor" a cerut şi demisia de onoare a premierului Vlad Filat şi a ministrului de interne Dorin Recean, iar şeful fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ să-şi ceară scuze publice ”pentru limbajul grobian”.

În aceeaşi conferinţă, tinerii care au criticat dur actuala guvernare, au cerut ca în fruntea procuraturii generale să fie numit un expert internaţional, iar toţi funcţionarii implicaţi în accidentul de vânătoare de la Pădurea Domnească să fie demişi. De asemenea, aceştia cer ca şi Vlad Plahotniuc să-şi depună mandatul de deputat pentru că este monitorizat de Interpol.

Mişcarea de Tineret "Împreună pentru Viitor" a anunţat că va continua să organizeze acţiuni de protest împotriva guvernării.

Amintim că acum o săptămâna în presă au fost publicate interceptări ale convorbirilor telefonice purtate între Nicolae Vicol şi un şir de funcţionari, printre care Filat, Recean şi Streleţ, în care aceştia îi dădeau indicaţii. Vlad Filat i-a cerut lui Vicol să reducă amenda şi controalele fiscale în privinţa unor agenţi economici, dar să blocheze conturile unei alte companii, conduse de un reprezentant al unui partid din AIE.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *