Timpul.md

CSI / Rusia 1 Iunie 2014 | 10:09

O parte din datoria la gaze pe care Ucraina o are faţă de Rusia a fost achitată

Autorităţile din Ucraina au achitat o parte din datoria la gaze pe care ţara o are faţă de Rusia, iar negocierile între cele două părţi vor continua săptămâna viitoare. Anunţul a fost făcut de către comisarul UE al Energiei, Günther Oettinger, citat de AFP.

"Încă nu avem o soluţie, dar am făcut progrese", a declarat, la Berlin, Günther Oettinger, după prima rundă a negocierilor între ministrul rus al Energiei, Aleksandr Novak, omologul său ucrainean, Iuri Prodan, şi directorii Gazprom şi Naftogaz.

Prodan a confirmat că Ucraina a plătit vineri 786 de milioane de dolari înconturile Gazprom. "Este vorba de restanţele pentru gazele din februarie-martie", a explicat Oettinger.Negocierile vor fi reluate săptămâna viitoare, dar premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, a avertizat că Administraţia de la Kiev nu va accepta niciodată majorarea tarifelor la gaze impusă de Rusia. "Ucraina nu va accepta niciodată un tarif de 500 de dolari pe 1.000 de metri cubi de gaz. Luni va avea loc a doua rundă de discuţii care se vor încheia fie prin semnarea unui acord, fie prin depunerea unei plângeri la Curtea de arbitraj de la Stockholm", a avertizat Iaţeniuk.

sursa: mediafax.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus