Cultură

O toamna bogata la Biblioteca Transilvania

A venit din nou toamna, anotimpul recoltelor. De fapt, e in voga pentru sezonul acesta actiunea verbului „a aduna”. ?ara isi aduna recoltele alegerilor parlamentare, taranii – rodul gliei in hambare, scolile – elevii, iar bibliotecile – tinerii setosi de carte.

Redeschiderea Bibliotecii „Transilvania” a fost o intamplare fericita pentru toti locuitorii sectorului Ciocana, dar mai ales pentru elevii de la Liceul teoretic „Gaudeamus”. Aici veneau in copilarie, aici vin acum cand sunt adolescenti si vor veni mereu, deoarece gama bogata a cartilor, dar si bunavointa bibliotecarelor-gazde te impresioneaza.

Vineri am revenit iarasi la aceasta institutie de cultura, insotiti de profesoarele noastre de suflet, Alexandra Tanase si Eudochia Hamuraru. Am reusit, astfel, sa participam la Simpozionul „Educatie pe parcursul intregii vieti: Realitati si Tendinte”. O revelatie pentru noi, cei de la „Gaudeamus”, clasele a X-a si a XII-a, a fost prezentarea de carte donata de catre Biblioteca „Octavian Goga” din Cluj-Napoca.

Doamna Tatiana Costiuc, sefa Serviciului comunicarea colectiilor de la biblioteca clujeana, a avut amabilitatea sa ne conduca spre rafturile pline de carti, povestindu-ne succint istoria multora dintre ele. Am incercat emotii deosebite, care se explicau prin entuziasmul fata de diversitatea ofertei de lectura.

De la cartile cu Traian si Nero la romanele de dragoste si dictionare – toate pot fi gasite in acest lot de carte. Bibliotecara Parascovia Onciu a daruit fiecaruia cate o revista sau o carte, pentru a ne imprima in amintire evenimentul.
Biblioteca ne invata sa iubim cartea, iar cartea e o pagina de viata.

Tina Parfeni, eleva in clasa a XII-a la Liceul teoretic „Gaudeamus” din Chisinau

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *