Actualitate

Obama îi cere lui Zuckerberg să facă lumină în amestecul Rusiei la Alegerile din 2016. Facebook a ACCEPTAT să arate PROBELE

„La nouă zile după ce Mark Zuckerberg considera «nebună» ideea că ştiri false difuzate pe reţeaua sa de socializare ar fi putut să joace un rol-cheie în alegerile americane, preşedintele Barack Obama l-a contactat personal pe tânărul miliardar pentru ca a trage un semnal de alarmă”, scrie The Washington Post, preluat de agenţiile Belga şi AFP.

Mai mult, WP titrează că: „într-o sală privată, în marja unei reuniuni a liderilor lumii la Lima, în Peru, cu două luni înainte de învestirea lui Donald Trump, Barack Obama l-a îndemnat personal pe patronul Facebook să ia în serios ameninţarea ştirilor false şi a dezinformării politice”.

În sfârşit Facebook a acceptat să pună la dispoziţia Congresului american conţinutul mesajelor care ar fi fost finanţate de Rusia pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016. Potrivit The Washington Post, hackeri ce au legături cu Serviciul secret al armatei ruse (GRU) ar fi creat conturi false pe Facebook încă din iunie 2016 pentru a influenţa alegerile din Statele Unite.

Potrivit noilor dezvăluiri Facebook a recunoscut că o misterioasă companie rusească a cheltuit 100.000 de dolari în timpul alegerilor din 2016 pe reclame politice care au targetat cetăţeni americani. Nu se ştie dacă acesta a fost singurul caz pentru că reprezentanţii Facebook n-au dat şi alte informaţii.

Sursa: evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *