Actualitate

Olesea Stamate a depus jurământul în calitate de ministru al Justiţiei

Noul ministru al Justiţiei, Olesea Stamate, a depus jurământul de învestire în funcţie, luni, 24 iunie, în faţa prim-ministrului Maia Sandu şi a preşedintelui Igor Dodon.

Igor Dodon a declarat că aşteptările sunt foarte mari faţă de noul ministru al Justiţiei.

„I-am transmis sincere felicitări doamnei Olesea Stamate şi i-am urat succes în această funcţie responsabilă”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu a declarat, într-o postare pe Facebook, că Olesea Stamate a fost până în prezent preşedinte al Asociaţiei pentru Guvernare Eficientă şi Responsabilă.

„Este licenţiată în drept, magistru în studii europene avansate la Colegiul Europei şi avocat. Are experienţă vastă în domeniile justiţie, afaceri interne şi reforma administraţiei publice centrale. Îi mulţumesc că a acceptat propunerea de a face parte din echipa guvernamentală şi îi doresc mult succes în activitate”, a spus Maia Sandu.

Amintim că Stanislav Pavlovschi (PPDA) şi-a depus demisia din funcţia de ministru al justiţiei duminică, 23 iunie. Pavlovschi a menţionat că, în perioada lucrului asupra Planului de Acţiuni în domeniul justiţiei, a identificat mai multe incompatibilităţi de caracter personal, care, din păcate, potrivit Constituţiei, fac imposibilă activitatea sa în calitate de membru al Guvernului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *