Timpul.md

5 August 2016 | 12:35

Olimpice: Vladimir Putin nu va asista la ceremonia de deschidere a JO 2016

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu va asista la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară ediția 2016, programată vineri seara pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, a anunțat purtătorul său de cuvânt.

„Președintele nu are în program o astfel de călătorie”, a precizat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenția TASS.

Nici șeful administrației prezidențiale de la Moscova, Serghei Ivanov, nu va fi prezent la ceremonia din Brazilia, a adăugat Peskov.

Nu s-a precizat, însă, dacă ministrul rus al Sportului, Vitali Mutko, va asista la deschiderea JO 2016 sau dacă Vladimir Putin intenționează să viziteze Brazilia pe durata Jocurilor (5-21 august).

Zeci de sportivi ruși, în special atleți, nu au fost autorizați să concureze la Olimpiada de la Rio de Janeiro, în urma acuzațiilor privind existența unui sistem de dopaj de stat în Rusia, cuprinde în raportul McLaren, dat publicității pe 18 iulie.

Comitetul Internațional Olimpic a anunțat că a aprobat participarea a 271 de sportivi ruși la competiția din Brazilia, după ce aceștia au reușit să treacă de "filtrele" federațiilor lor internaționale, prezentând dovedi privind efectuarea unor controale antidoping credibile.

Președintele Comitetului Olimpic Rus, Aleksandr Jukov, a ținut să precizeze că țara sa va avea cea mai "curată" delegație de sportivi la JO.

"Nicio altă echipă nu a fost supusă unor cerințe atât de stricte, așa au fost supuși sportivii ruși. Au schimbat regulile pentru a interzice participarea celor vinovați anterior de dopaj", a spus Jukov. 

agerpres.ro

Versiune completă web Înapoi sus