Actualitate

Omul Săptămânii: Mihai Ciobanu, INTERPRET DE MUZICĂ POPULARĂ, ARTIST AL POPORULUI

Din 1989 a cântat acompaniat de orchestra „Folclor” a Radioteleviziunii de Stat, dar în acelaşi timp a colaborat cu Orchestra de Muzică Populară „Lăutarii”, cu Orchestra Ansamblului „Joc”, cu orchestra prezidenţială şi cu Orchestra „Doina Armatei”.

Din anul 1990, a efectuat numeroase turnee naționale și internaționale în Germania, Marea Britanie, Bulgaria, Franţa, România, Ucraina, Grecia, Elveţia, Serbia, Polonia, Japonia, Suedia, Turcia, SUA, Canada, Estonia, Lituania, Letonia, Rusia, Azerbaidjan ş. a. În România, cântă acompaniat de orchestrele „Doina Vrancei” din Focşani, „Rapsozii Botoşanilor”, „Ciprian Porumbescu” din Suceava, „Trandafir de la Moldova” din Huşi. În anii 1993 și 2005, a fost invitat cu un recital la Festivalul Internațional „Maria Tănase” de la Craiova.

În 2005, artistul a înființat grupul vocal de bărbați „Basarabenii” și și-a lansat primul CD, cu primul volum „La Nistru, la mărgioară”. Tot de atunci își desfășoară activitatea, în calitate de profesor de canto popular, la Colegiul de muzică „Ștefan Neaga”.
În 1993, i s-a conferit titlul onorific de Artist Emerit al R. Moldova, în 1996 a fost decorat cu medalia „Meritul Civic”, în 2007 – cu Ordinul „Gloria Muncii”. În 2010, a primit titlul de Artist al Poporului, iar în 2013 a fost decorat cu Ordinul Republicii.

În cariera sa, a înregistrat peste 300 de piese, a lansat peste 30 de albume, multiple videoclipuri și filmări, a scris trei cărți și a susținut 12 serate de creație. A fost protagonist al filmelor muzicale: „Satul meu nume de floare”, „La fereastra cu zorele”, „Am venit la noi în sat” și „Tinereţea-i numai una”.

Marți, 20 februarie, Mihai Ciobanu a împlinit 65 de ani. Cu această frumoasă ocazie, redacția TIMPUL îi dorește la mulți ani cât mai aproape de muză și de oamenii simpli și dragi, care îl iubesc și îl admiră.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *