Opinii și Editoriale

Omul-virus sau omul-doctor?

Observație parțial corectă dacă ținem cont că nu putem vorbi de mântuire, ignorând nevoile celor din jurul nostru, de la om la animale și natură.

Nu știu dacă a mai existat vreun secol în care oamenii să se comporte cu acest pământ ca și cum nu ar exista și generații următoare. Suntem ca acei chiriași care, când se mută, lasă în urma lor un dezastru atât de mare încât proprietarul iese în pierdere pe ani de zile ca să renoveze locuința. Sau altfel spus: într-o casă de lemn, locuitorul folosește lemnul pereților ca să se încălzească iarna.

Nu e de mirare că deja și planeta a început să lucreze împotriva noastră. Uitați-vă la alergii, se dublează de la un an la altul. Specialiștii spun că în 2050 peste jumătate din populația planetei va suferi de alergii. Fiindcă așa cum organismul nostru produce anticorpi să ne apere de virușii care ne îmbolnăvesc, planeta începe să își procure anticorpi spre a lupta cu virusul care o îmbolnăvește: omul.

Cred că oricine a văzut cum arată locurile în care oamenii au extras aurul folosind cianură, fiecare a văzut distrugerile masive pe care le facem pentru un singur scop: banii. Și e foarte ciudat cum nimeni nu se gândește că înaintea lui Dumnezeu vom răspunde pentru aceste lucruri. Nu doar pentru distrugeri, care duc la moartea a mii de oameni, nu doar pentru otrava, pe care o îndesăm în pământ an de an, dar și pentru gunoiul aruncat prin parcări și păduri.

Nu vă amăgiți considerând că distrugerea planetei nu apare în lista păcatelor capitale și strigătoare la cer. Gândiți-vă că atunci când s-au făcut aceste liste planeta era sănătoasă și omul avea grijă de ea.

Mă întreb de multe ori cum ar reacționa astăzi Sfântul Ioan Gură de Aur, de exemplu, dacă ar vedea consecințele dezvoltării civilizației. Fiindcă să nu ne imaginăm că sute de balene eșuează la mal doar pentru că nu le mai place viața. Cel mai probabil o fac din cauza sonarelor folosite în mări și oceane. Iar dacă este așa, cine va fi tras la răspundere pentru acele balene?

Sau cum credeți că apreciază Dumnezeu gestul unui om simplu care încuie în pod o pisică, fără apă și mâncare, să fie silită să vâneze mai cu spor rozătoare? Dumnezeu să ne ierte și să ne dea înțelepciune să vedem aceste mari greșeli pe care le facem.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *