Timpul.md

Politică 19 Decembrie 2019 | 07:57

OPINIE / Un divorţ definitiv în blocul ACUM ar produce un efect negativ asupra electoratului dreptei

Comentatorul politic Corneliu Ciurea este de părere că o distanţare dintre PAS şi PPDA s-ar putea produce mai degrabă între liderii Maia Sandu şi Andrei Năstase, pentru că în Parlament, cele două fracţiuni colaborează şi în continuare foarte bine. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Corneliu Ciurea mai spune că în cazul în care cele două fracţiuni din Parlament se vor distanţa, vor avea de pierdut ambele partide, iar acest lucru este foarte bine înţeles de către liderii formaţiunilor.

„Zvonurile despre decesul blocului sunt premature. Ambii politicieni nu renunţă la obiectivele lor politice atât colective, cât şi invidiuale, vor să revină în forţă, ambii visează la o victorie sau cel puţin o confruntare cu un candidat al stângii la alegerile prezidenţiale”, a declarat analistul politic.

Deputatul PSRM Adrian Lebedinschi consideră că alianţa dintre cele două partide ale Blocului ACUM a fost una temporară, pentru că nu există în politică prieteni.

„Au fost două partide politice care au încercat să atragă asupra sa electoratul dreptei. Pe interior există concurenţă, unele relaţii mai pe ascuns. Nu văd o problemă ca această coaliţie să fie desfiinţată sau înainte de alegeri să mai apară cineva”, a spus socialistul Adrian Lebedinschi.

Preşedintele fracţiunii PAS din Parlament, Igor Grosu, nu este de acord cu declaraţiile lui Adrian Lebedinschi: „Nu e o coaliţie temporară, noi colaborăm demult. Înţeleg grija colegilor socialişti faţă de soarta Blocului ACUM. Noi trebuie să ne gândim la alegătorii noştri care au nişte aşteptări de la noi”.

Cât despre ultimele declaraţii ale preşedintelui PPDA, Andrei Năstase, precum că există disensiuni în blocul ACUM, deputatul PAS spune că el n-a discutat cu Andrei Năstase şi că trebuie să avem maturitatea să trecem peste unele supărări.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus