Timpul.md

Sport 17 Noiembrie 2013 | 10:23

Opt suporteri români, ARESTAŢI la Atena

Suporteri români reţinuţi la Atena pentru că au încercat să introducă materiale pirotehnice pe Stadionul "Georgios Karaiskakis" din Pireu, înaintea partidei de vineri, dintre GRECIA şi ROMANIA (3-1). 

Cei opt fani veniti din România au fost judecaţi şi au primit cinci luni de închisoare cu suspendare dar din cauza legislaţiei din Grecia procesul de extrădare poate dura între două şi 60 de zile.

Românii sunt împărţiţi pe la mai multe secţii de poliţie, iar avocatul lor spune că sunt ţinuţi în condiţii mizerabile.

Consulul Romaniei la Atena a cerut autoritatilor elene urgentarea procedurilor de extradare, pentru ca acestea s-ar putea intinde si cateva luni. Cei 8 suporteri n-au mai apucat sa vada meciul, politia neeliberandu-i imediat, chiar daca judecatorul dispusese acest lucru.

"Aveau la dispozitie doua modalitati de a-i elibera. Fie ii eliberau direct in urma decizie instantei, puneau in aplicare decizia instantei, fie prin procedura expulzarii. Procedura expluzarii e una de durata, care poate dura de la 2 zile lucratoare in cel mai fericit caz pana la cateva luni”, a declarat juristul care i-a reprezentat in fata instantei pe români.

ROMANIA-GRECIA, meci retur din barajul de calificare la CM 2014, se joaca, marti, pe Arena Nationala din Bucuresti.

Sursa: Realitatea.ro


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus