Actualitate

Ordinul Republicii pentru cei mai buni jurnalisti

Presedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, a emis, ieri, un decret prin care unui grup de jurnalisti li s-au conferit inalte distinctii de stat.

Potrivit Serviciului relatii cu mass-media a parlamentului, de „Ordinul Republicii” s-au invrednicit Petru Bogatu, editorialist la ziarul „Jurnal de Chisinau”, Lorena Bogza, realizatoare a emisiunii „In PROfunzime” la postul de televiziune PRO TV Chisinau, Vasile Botnaru, director al Biroului de la Chisinau al postului de radio „Europa Libera”, Valeriu Butnaru, presedinte al „Jurnal Trust Media”, Dumitru Ciubasenco, redactor-sef al ziarului „Panorama”, Corina Fusu, presedinta a Comisiei cultura, educatie, cercetare, tineret, sport si mass-media a parlamentului, Anatolie Golea, director general al „Analitic Media grup” – TV7, Aneta Grosu, redactor-sef al saptamanalului independent de investigatii „Ziarul de Garda”, Valeriu Saharneanu, presedinte al Uniunii Jurnalistilor din R. Moldova, Constantin Tanase, director al cotidianului national independent TIMPUL, Valentina Ursu, reportera la Biroul de la Chisinau al postului de radio „Europa Libera”, Elena Zamura, redactor-sef al ziarului „Alianta „Moldova Noastra”.

Cu „Ordinul de Onoare” a fost decorat Nicolae Dabija, redactor-sef al saptamanalului „Literatura si Arta”. Distinctiile au fost conferite in semn de inalta apreciere a meritelor deosebite in afirmarea libertatii de exprimare, pentru contributie substantiala la procesul de renastere nationala si la promovarea democratiei si a valorilor general umane. Ceremonia oficiala de inmanare a distinctiilor va avea loc marti, 29 decembrie 2009.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *