Timpul.md

CSI / Rusia 2 Martie 2016 | 08:18

Osama ben Laden a lăsat o avere de 29 milioane dolari, alocată în principal activităţilor teroriste

Osama ben Laden, fostul lider al reţelei teroriste Al-Qaida eliminat de un comando american în 2011, a lăsat prin testament o avere de 29 de milioane de dolari, cea mai mare parte pentru continuarea "jihadului" (aşa-numitul "război sfânt islamic"), conform unor documente prezentate marţi. 

Potrivit documentelor găsite de militarii americani în anul 2011 în locuinţa liderului terorist din oraşul pakistanez Abbottabad, Osama ben Laden era obsedat de atacarea Statelor Unite şi se temea de atacurile cu drone militare.

Osama ben Laden a lăsat un patrimoniu de personal de 29 milioane de dolari (26,6 milioane de euro), cea mai mare parte fiind oferită operaţiunilor teroriste de tip "jihad" (aşa-numitul "război sfânt islamic").

"Dacă voi muri, să vă rugaţi pentru mine şi să faceţi acte de caritate pentru mine, pentru a putea ajunge în casa cerească", scria Osama ben Laden într-o scrisoare din anul 2008, potrivit CBS.

"America şi aliaţii urmăresc un miraj, sunt pierduţi pe mare. Credeau că războiul va fi uşor, dar fiii islamului s-au aşezat în faţa planurilor şi obiectivelor lor. America atârnă de un fir foarte subţire, din cauza dificultăţilor financiare. Cu puţină răbdare, vom obţine victoria", sublinia Osama ben Laden, aflat la originea atentatelor comise pe 11 septembrie 2001 în Statele Unite.

Osama ben Laden a fost eliminat de un comando american în mai 2011, în oraşul pakistanez Abbottabad.

sursa: mediafax.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus