Actualitate

Oslo a încheiat 2019 cu doar o victimă a traficului rutier

 Un raport al autorităților din Oslo arată că în anul 2019 o singură persoană a decedat ca urmare a unui accident rutier. O altă cifră oficială ne arată că nu a fost înregistrată nicio victimă cu vârsta sub 16 ani pe niciuna din rutele din Norvegia.

Printre măsurile luate de administrația orașului Oslo s-a aflat stabilirea de piste de biciclete bine conectate între ele. Scopul lor este de a încuraja cetățenii să folosească bicicleta ca mijloc de transport, în detrimentul mașinii.

https://www.independent.co.uk/topic/road-deaths

Vision Zero este o abordare adoptată și de state membre ale Uniunii Europene. Printre acestea se află și Marea Britanie. Sadiq Khan, primarul Londrei, își dorește ca 80% din călătoriile londoneze să fie car-free până în anul 2041. Aceasta face parte din strategia de transport a orașului, în linie cu Vision Zero. Strategia londoneză poate fi consultată aici.

Din păcate, țara noastră e departe de asemena rezultate. Autoritățile mai degrabă încurajează poluarea și aglomerația. În aceeași ordine de idei, țara noastră ocupă un loc rușinos la capitolul accident rutier și nesiguranță în trafic.

Sperăm că 2020 va aduce siguranță rutieră și la noi. Ne dorim ca măsurile de decongestionare a traficului să aibă rezultate vizibile. Legătura dintre calitatea aerului respirat și trafic este una știută. Oare ce le mai oprește pe autorități să ia măsuri? Până la urmă, cu toții respirăm același aer și stăm în același trafic rutier.

http://haicubicla.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *