Ultima oră

Papuc a furat de la politisti bani pentru comunisti

In primele sapte luni ale anului 2009, fosta conducere a Ministerului de Interne a irosit peste o jumatate de milion de lei din bugetul destinat politiei pentru sustinerea PCRM in cele doua campanii electorale din anul trecut, a precizat pentru TIMPUL Chiril Motpan, seful Directiei relatii cu publicul a MAI, dupa conferinta de presa de ieri a ministrului Victor Catan.

Fostii sefi ai MAI au furat din banii publici ca in codru, a dat de inteles ieri ministrul de Interne in cadrul unei conferinte de presa. Potrivit ministrului, numai anul trecut au fost cheltuite nejustificat fonduri bugetare de peste 40 mln. lei. Catan afirma ca banii erau obtinuti din vanzarea la preturi derizorii a loturilor si a obiectelor din gestiunea MAI, iar sume impunatoare din venituri au fost folosite in scopul sustinerii unor formatiuni politice.

Acestea sunt concluziile rezultate in urma unui audit care a vizat activitatea financiara si de administrare a ministerului. „MAI nu numai ca a fost implicat in ingradirea drepturilor si libertatilor omului, dar a fost si sursa din care se estorcau bani, folositi ulterior pentru diferite servicii acordate PCRM”, a mentionat Catan. Ministrul considera ca toate persoanele responsabile – fostul ministru Gheorghe Papuc, dar si alte cadre de conducere care au comis aceste abuzuri – vor fi trase la raspundere.
Intrebat de noi care e suma exacta a fondurilor MAI, sustrase pentru campania electorala a comunistilor, seful Directiei relatii cu publicul a MAI ne-a spus ca e vorba de peste 500 de mii de lei. „Se presupune ca acesti bani au fost cheltuiti pe transport, benzina, intretinerea unor cladiri si altele”, a precizat Motpan. MAI va expedia rezultatele auditului pe adresa Procuraturii, instanta care urmeaza sa califice tipul infractiunii si sa initieze urmarirea penala. Solicitat de TIMPUL, Gheorghe Papuc nu a raspuns la telefon.

Intre timp, ne-a parvenit stirea ca procurorul general a dispus crearea unui grup de lucru care va investiga cauza penala declansata in privinta ex-ministrului de Interne Gheorghe Papuc si ex-comisarului general al capitalei Vladimir Botnari.
Ambii au calitate de banuiti si sunt anchetati de procurori in contextul evenimentelor din 7-8 aprilie 2009 pentru neglijenta in serviciu, soldata cu urmari grave.

Fostul ministru Papuc a fost citat de procurori pentru audieri suplimentare la 15 ianuarie 2010, ora 08:30, anunta Serviciul de presa al Procuraturii Generale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *