Timpul.md

Moldova 20 Aprilie 2010 | 17:50

Papuc: De la Judecătorie la Procuratura Anticorupţie

Procuratura Anticorupţie l-a audiat, astăzi, pe Gheorghe Papuc, după ce fostul ministru de Interne a participat la prima sa şedinţă de judecată , unde era acuzat de neglijenţă în serviciu, soldată cu moartea lui Valeriu Boboc. De data aceasta, Papuc este bănuit de procurori că, în perioada 2004 - 2008, MAI a cheltuit peste o jumătate de milion de lei, bani publici, pentru arendarea sediului filialei Botanica a PCRM ( vezi foto ) pe teritoriul Sanatoriului „Constructorul”.

De asemenea, fostul ministru mai este bănuit de faptul că, la 3 decembrie 2005, contrar prevederilor legale, a dispus transmiterea în folosinţa fracţiunii parlamentare a PCRM a unui automobil model RAF-2203, aflat la balanţa MAI.

Anterior, TIMPUL a scris (vezi "Cuibul lui Papuc de la Constructorul") că între 2005-2009, automobilul RAF-2203, cu numărul de înmatriculare CMT 006, al Centrului de Transport Tehnic al MAI, a fost folosit de parlament. Şoferul Valeriu But afirma că, în 2003, a trebuit sa lucreze la indicaţiile lui Iurie Eriomin (ex-deputat comunist) şi de atunci s-a aflat zilnic la dispoziţia acestuia. Fostul legislator, însă, spunea că maşina MAI aparţinea comitetului raional de partid al PCRM şi că el apela la But doar uneori…

Conform Codului Penal al RM, infracţiunea care i se incriminează fostului ministru se pedepseşte cu amendă în mărime de la 500 la 1.000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani. În ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus