Moldova

Papuc: De la Judecătorie la Procuratura Anticorupţie

De asemenea, fostul ministru mai este bănuit de faptul că, la 3 decembrie 2005, contrar prevederilor legale, a dispus transmiterea în folosinţa fracţiunii parlamentare a PCRM a unui automobil model RAF-2203, aflat la balanţa MAI.

Anterior, TIMPUL a scris (vezi "Cuibul lui Papuc de la Constructorul") că între 2005-2009, automobilul RAF-2203, cu numărul de înmatriculare CMT 006, al Centrului de Transport Tehnic al MAI, a fost folosit de parlament. Şoferul Valeriu But afirma că, în 2003, a trebuit sa lucreze la indicaţiile lui Iurie Eriomin (ex-deputat comunist) şi de atunci s-a aflat zilnic la dispoziţia acestuia. Fostul legislator, însă, spunea că maşina MAI aparţinea comitetului raional de partid al PCRM şi că el apela la But doar uneori…

Conform Codului Penal al RM, infracţiunea care i se incriminează fostului ministru se pedepseşte cu amendă în mărime de la 500 la 1.000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani. În ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *