Actualitate

Partizanat rusinos al unor membri ai CEC

Institutul pentru Dezvoltare si Initiative Sociale (IDIS) „Viitorul” va ataca la Curtea de Apel Chisinau hotararea CEC din 31 martie de a admite partial contestatia PCRM impotriva IDIS „Viitorul” si a „Coalitiei civice pentru alegeri civice si corecte – Coalitia 2009”.

La 17 martie, reprezentantul PCRM solicitase CEC sa atentioneze IDIS si sa retraga toate spoturile de educatie civica elaborate de acestia pe motiv ca ar fi in defavoarea partidului aflat la guvernare. „Constatam politizarea excesiva a deciziilor CEC, depasirea atributiilor definite de Codul electoral si utilizarea unor convingeri subiective in locul probelor materiale concludente. IDIS „Viitorul” a decis atacarea deciziei CEC la Curtea de Apel”, se arata intr-o declaratie de presa difuzata de IDIS.

IDIS califica decizia CEC ca fiind „aberanta si lipsita de sens, aducand atingere libertatii de opinie, pluralismului politic si democratiei in R. Moldova”. „Decizia atesta un partizanat rusinos al unor membri ai CEC in favoarea PCRM. Efectele acestei decizii vor fi suportate in timp de catre acei cinci membri ai CEC, care s-au lasat atrasi in aceasta cursa denigratoare”, se mai spune in comunicatul IDIS.

Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *