Timpul.md

Actualitate 7 Ianuarie 2018 | 11:20

Patriarhul Ortodox Grec de la Ierusalim, Teofil al III-lea, atacat înainte să participe la slujba de Crăciun

Patriarhul Ortodox Grec de la Ierusalim, Teofil al III-lea, a fost atacat ieri seara, de un grup de palestinieni creștini, în timp ce se îndrepta spre o biserică din Betleem, unde urma să participe la slujba de Crăciun.

Potrivit Cotidianul.ro, oamenii au aruncat cu pietre și sticle de apă în vehiculul Patriarhului Teofil în semn de protest față de decizia instituției religioase de a vinde terenuri unor investitori evrei.

Protestatarii au lovit vehiculul cu pumnii și au scandat „trădător, trădător”, înainte ca forțele de securitate palestiniene să-i îndepărteze. Geamurile a trei mașini din convoi au fost sparte, însă vehiculului patriarhului nu a fost avariat, scrie sursa citată.

Oficialii din cadrul Bisericii Ortodoxe de la Ierusalim afirmă că sunt nevoiți să vândă terenuri pentru a plăti datoriile acumulate de-a lungul timpului. Până acum, instituția religioasă închiria pe termen lung terenurile rezidenților.

Palestinienii se opun vânzării terenurilor către investitori evrei și israelieni, considerând o acțiune în acest sens drept un act de trădare.

Protestatarii sunt creștini din Betleem, Nazaret și alte orașe din Israel.

Sursa: Cotidianul.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus