Actualitate

PDM și-a AMÂNAT Congresul, în cadrul căruia urma să aleagă noua conducerii

„Oamenii în ţară văd că actuala guvernare deja eşuează, iar numărul problemelor cetăţenilor doar creşte”, a spus preşedintele în exerciţiu al PDM, Pavel Filip.

Un alt subiect discutat în şedinţa Consiliului Politic Naţional a fost despre congresul extraordinar al PDM convocat în data de 27 iulie.

“În urma conferinţelor petrecute de organizaţiile teritoriale ale formaţiunii, s-a ajuns la concluzia că Partidul Democrat are nevoie de o reorganizare, o modernizare mai profundă, care trebuie pregătite minuţios, iar pentru aceasta este nevoie de o perioadă mai mare de timp. Mai mult, s-a discutat despre nevoia de a atrage personalităţi, specialişti din diferite domenii, care vor împărtăşi valorile şi viziunea democraţilor de dezvoltare a Republicii Moldova, astfel ca cetăţeanul să fie în centrul grijilor politicienilor din Partidul Democrat”, se spune în comunicat.

“PDM are nevoie de o reformă profundă, dar şi de întărire atât în teritoriu, cât şi la nivel central”, a subliniat Pavel Filip.

Reieşind din cele menţionate, membrii CPN au decis amânarea convocării congresului pentru data de 7 septembrie şi au mandatat Biroul Permanent pentru a crea un grup de lucru care să pregătească proiectul de modernizare a Partidului Democrat.

“O altă împuternicire pe care a primit-o Biroul Permanent ţine de lansarea pregătirilor PDM pentru alegerile locale, inclusiv organizarea staff-ului electoral. În acest sens s-a vorbit şi despre consolidarea echipelor locale ale PDM şi identificarea potenţialilor candidaţi democraţi în funcţiile eligibile”, se mai spune în comunicat.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *