Opinii și Editoriale

Pe tricoul „jandarmului” român scrie DNA

În mod normal, e păcat să îmi pierd timpul cu aberații, dar, cu completările de rigoare, chiar putem înțelege ceva despre unire.

Să le luăm pe rând. Voi cita cu răbdare toate cele 16 fraze (scrise cu greșeli gramaticale și de exprimare, dar pe care nu le voi redacta și corecta din lipsă de spațiu. Dincolo de ghilimele, ca un român, care își cunoaște bine țara, vă voi spune ce a vrut, probabil, să spună Dodon:
„Unirea cu România înseamnă că tu vei rămâne fără neam și țară”. Rupți de neam și țară am fost cu secole în urmă, atunci când stăpânii noștri răsăriteni voiau să ne învețe că Basarabia înseamnă o țară fără arabi.

„Unirea cu România înseamnă distrugerea și dispariția Republicii Moldova”. Aici se reia aceeași idee de mai sus. La bacalaureat nu s-ar fi punctat ca două idei diferite, iar Dodon lua o notă mică.

„Unirea cu România înseamnă că țara noastră se va transforma în câteva județe de periferie”. Avem în acest punct o frază incompletă: țara noastră se va transforma în câteva județe periferice românești, în loc să redevină gubernii periferice rusești.

„Unirea cu România înseamnă că tot patrimoniu și averea țării va trece în mâinile românilor”. Trecând peste dezacordul dintre subiect și predicat, vreau doar să vă reamintesc că cei care ne-au guvernat ca țară independentă, pe care o putem pierde, au furat deja averea țării, deci nu mai are ce să treacă în mâinile românilor, decât datoriile externe enorme, care ar putea reprezenta un impediment serios. În ce privește patrimoniul ce va deveni comun: înțelegem că vom avea mare, munți, deltă, Peleșul, castelul Bran, Soroca și așa mai departe.

„Unirea cu România înseamnă că moldovenii vor înceta să existe ca popor independent”. Aici se reia din nou problema de la punctele 1 și 2, doar ca să pună pe foaie cât mai multe „rele” românești.

„Unirea cu România înseamnă că vom pierde zeci de mii de locuri de muncă la buget și în administrație”. Unirea cu România înseamnă că hoții din guvern rămân fără fotolii și astea sunt doar 101 de locuri de muncă din administrație. Bine, vor mai dispărea câteva pe linie de partid.
„Unirea cu România înseamnă că vom fi lipsiți de propria istorie, memorie și identitate moldovenească”. Propria „istorie” rusească de 200 de ani, memoria — pe care Dodon a pierdut-o deja, identitatea ce ne-a fost prelucrată la Moscova.

„Unirea cu România înseamnă că jandarmii români vor veni aici să fie stăpâni”. Înseamnă de fapt că în sfârșit va intra DNA-ul și la noi și ne va recupera miliardul în două săptămâni.

„Unirea cu România înseamnă că vom deveni poligon militar pentru trupele NATO, iar tinerii noștri vor fi mobilizați pe fronturi de război”. Deci nu vom mai avea nebuni care vor pleca să lupte în Donbas pe post de mercenari, ci vom avea militari cu asigurări medicale, pensii serioase și salarii babane, iar Rogozin nu va mai îndrăzni să urle în țara noastră ca în curtea lui.

„Unirea cu România înseamnă preluarea forțată a mii de hectare de pământ din gospodării”. Aici am râs cu poftă! Ați auzit de APIA care în România înregistrează pământurile oamenilor și dă o grămadă de bani proprietarilor care sunt dispuși să își lucreze pământul? Adică eu îmi pun cartofii, îmi cosesc fânul, îl vând unuia cu animale (fânul, să fie limpede!), păstrez câștigul, alimentele, pământul, iar APIA îmi dă bani doar ca să nu stea pământul în paragină. Am văzut banii cu ochii mei!

„Unirea cu România înseamnă că moldovenii vor deveni „rudele sărace” ale românilor”. În loc să rămână rudele la fel de sărace ale rușilor, fără asfalt, apă curentă și electricitate prin sate.

„Unirea cu România înseamnă că vom pierde definitiv nordul Moldovei, Găgăuzia și Transnistria”. Nu înțeleg exact ce vrea să spună Dodon cu Nordul Moldovei. Să luptăm cu rușii împotriva ucrainenilor sau cum? E Transnistria cu adevărat a noastră? Vom pierde Găgăuzia?
„Unirea cu România înseamnă că va fi război civil, pentru că mulți moldoveni se vor împotrivi”. Mulți se vor împotrivi și vor striga „niet" unirii. Da-ul e la fel în română și rusă. După ce salariile și pensiile vor fi ajustate la nivelul celor din România, în loc de război civil, vom avea un mare Da.

„Unirea cu România înseamnă că hoții de la guvernare vor scăpa de pedeapsă”. De fapt e tocmai invers aici. Doar că pedeapsa va veni și pentru partidele care au fonduri financiare pe care nu le pot justifica, fiindcă le-au primit din Rusia în valiză, cum e cazul socialiștilor.
„Unirea cu România înseamnă că vom fi numiți proștii lumii fiindcă am cedat propria țară”. La fel de proști ca nemți, care după ce s-au unit au ajuns una dintre cele mai puternice și bogate țări din lume. Atât de proști au fost că s-au unit!

„Unirea cu România înseamnă că ne trădăm pe noi înșine și nu am meritat independența din 1991”. Aici s-a pus capac. Lucrurile stau exact pe dos. E și ultima afirmație / aberație din listele împrăștiate prin oraș. Oare ce au cerut atunci ai noștri? Limbă română, alfabet latin? Dacă nu ne unim cu România, însemnă că nu am realizat visul celor care ne-au câștigat independența. De fapt e realizat pe jumătate, că cel puțin ne-am desprins de Moscova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *