Timpul.md

Actualitate 24 Noiembrie 2016 | 07:56

Pensiile angajaţilor structurilor de forţă, stabilite şi achitate de CNAS

Începând cu 1 ianuarie 2017, pensiile angajaților structurilor de forță vor fi stabilite și achitate de către Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS). 

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii asigurării cu pensii a militarilor şi a persoanelor din corpul de comandă și din trupele organelor afacerilor interne.

Potrivit ministrei Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș, scopul proiectului constă în instituirea unei singure instituţii responsabile de stabilirea şi achitarea pensiilor, inclusiv a angajaţilor structurilor de forţă.
„În acest mod ne propunem să reducem diferențele în finanțare, precum şi să asigurăm un sistem transparent şi eficient de utilizare a mijloacelor publice. Auditul de performanţă privind sistemul de pensii în Republica Moldova, realizat de Curtea de Conturi în 2015, a constatat că sistemul informaţional pentru stabilirea pensiilor organelor de forţă este unul învechit şi nu asigură procesarea eficientă a datelor”, a menționat Grigoraș.

Această acțiune face parte din conceptul de reformă a sistemului de pensii.
 
Sursă trm.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus