Actualitate

Pentagon: ”În locul ajutoarelor umanitare, Moscova trimite în Venezuela bombardiere strategice”

Aproximativ 100 de militari – piloți și alt personal – două avioane Tu-160 și alte două aparate au sosit la Caracas.

Ministrul de Apărare al Venezuelei, Vladimir Padrino, a declarat că sosirea aeronavelor ruse demonstrează ca Venezuela „, daca este necesar, se pregătește să se apere până la ultimul centimetru”.

Potrivit declarației Ministerului rus al Apărării, în afară de cele două bombardiere, în Venezuela au mai aterizat un avion de transport An-124 și un aparat de pasageri Il-62.

Padrino a declarat că în Venezuela vor fi organizate exerciții pentru a „spori nivelul de interacțiune dintre sistemele de apărare aerospațială” al ambelor țări. El nu a oferit alte detalii despre exercițiile planificate.

Potrivit acestuia, în ultimii ani, Venezuela a achiziționat echipament militar în valoare de milioane de dolari din Rusia.

Reacția autoritatilor SUA la anunțul debarcarii militarilor ruși în Venezuela nu a întarziat sa apara.

Comentând informația, secretarul de stat american Mike Pompeo a scirs pe Twitter că guvernele Federației Ruse și Venezuelei „risipesc fondurile publice” în timp ce populația lor suferă.

„Rusia a trimis bombardierele să traverseze jumătate din glob până în Venezuela. Popoarele din Rusia și Venezuela ar trebui să vadă acest fapt așa cum este: două guverne corupte risipesc fondurile publice și suprimă libertatea și independența în timp ce cetățenii lor suferă”, a scris Pompeo.

Și Pentagonul a facut publica reactia sa fata de prezenta bombardierelor ruse in Venezuela.

Serviciul de presa al armatei citeaza declaratia colonelului Rob Manning, care a spus că: ”în timp ce SUA trimit ajutoare umanitar populației civile din Venezuela, Rusia trimite avioane militare”.

„Comparați acest lucru cu Rusia, a cărei abordare a dezastrului provocat de om în Venezuela este ca în loc să trimită ajutoare umanitare, ea trimite bombardiere strategice”, a spus el.

„Guvernul venezuelean ar trebui să se concentreze asupra acordării de ajutor și asistență umanitară pentru a reduce suferințele poporului său și nu asupra avioanelor militare rusești”, a adăugat Manning.

El a amintit că medicii de la bordul navei USNS Comfort au acordat asistență medicală gratuită unui număr de peste 20.000 de civili și au efectuat peste 600 de operații chirurgicale în mai multe țări din America Centrală și de Sud.

„Au fost servicii medicale la care civilii nu ar avea altfel acces,” a spus Manning.

„Prezenta lor vorbeste despre ce fel de vecini vrem să fim in emisfera vestica si cum intelegem importanta acordarii de asistenta umanitara celor care altfel nu ar avea acces la ea”, a adaugat colonelul.

Criza din Venezuela nu poate fi rezolvată decât prin restabilirea unui guvern democratic, a statului de drept și a respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, a încheiat Manning.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *