Actualitate

Pentru condamnati va fi creat un Registru special

Departamentul Institutiilor Penitenciare al R. Moldova, cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Estoniei, definitiveaza procesul de creare a unei baze de date de evidenta electronica a persoanelor din detentie "Registrul condamnatilor".

In cadrul unei intrevederi oficiale cu Harri Tiido, subsecretar pentru Afaceri Politice din cadrul MAE al Republicii Estonia, ministrul Justitiei, Alexandru Tanase, a specificat ca pentru Republica Moldova este important sa beneficieze de sprijinul Estoniei, care este una din cele mai inaintate state in UE la capitolul tehnologii informationale.

Sistemul Informational "Registrul condamnatilor" are drept scop eficientizarea activitatii sistemului penitenciar, asigurarea operativitatii transmiterii si receptionarii informatiei privind detentia persoanelor, precum si facilitarea respectarii drepturilor condamnatilor, gratie operativitatii schimbului de informatie ce vizeaza detentia. Sistemul dat acopera toate aspectele de evidenta a miscarii persoanei in cadrul sistemului penitenciar de la intrarea acesteia in institutie pina la eliberare.

Dupa MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *