Timpul.md

Actualitate 18 Ianuarie 2018 | 08:30

Peste 50 de sate sunt fără lumină după ninsoarea abundentă din această noapte

Toate traseele naționale și accesul spre localități sunt practicabile, dar se circulă în condiții de iarnă, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), care face referire la Administraţia de Stat a Drumurilor. Potrivit ISGU, citat de IPN, angajații subdiviziunilor teritoriale ale IGSU în comun cu angajații INP patrulează și monitorizează porțiunile de drumuri cu risc de înzăpezire.

La lucrările de împrăştiere a materialului antiderapant pe partea carosabilă sunt implicate 148 unităţi de tehnică şi 185 de persoane, fiind deja împrăștiate circa 1200 tone de material antiderapant. Către ora 06.00 dimineaţa, erau deconectate parțial de la energia electrică 55 de localități din 13 raioane. Sunt fără curent localități din raioanele Ialoveni, Criuleni, Orhei, Hâncești, Telenești, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Cahul, Cantemir, Basarabeasca, Leova Ungheni și UTA Găgăuzia. Pentru restabilirea curentului lucrează echipele specializate.

IGSU monitorizează situația din țară. În caz de situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 901. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus