Timpul.md

Actualitate 30 Decembrie 2018 | 10:57

Petro Poroşenko: Niciodată relaţiile moldo-ucrainene nu au atins astfel de culmi. Pentru asta vreau să-i mulţumesc prietenului meu Pavel Filip

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko apreciază dinamizarea relaţiilor moldo-ucrainene, în ultimii ani, şi i-a mulţumit pentru aceasta premierului de la Chişinău, Pavel Filip. Declaraţia a fost făcută în cadrul ceremoniei de inaugurare a noului punct de trecere a frontierei de la Palanca, edificat cu sprijin european.

„Niciodată relaţiile moldo-ucrainene nu au atins astfel de culmi, ca în aceşti doi-trei ani. Pentru asta vreau să mulţumesc conducerii Moldovei şi în special unui mare prieten al Ucrainei, prietenului meu Pavel Filip, prim-ministru al Republicii Moldova”, a declarat Petru Poroşenko.

Amintim că bugetul pentru lucrările de construcție a noului punct de trecere de la Palanca a fost de 6,2 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane de euro acordate de Uniunea Europeană și 1,7 milioane de euro – de Guvernul Republicii Moldova. Proiectul este implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Acesta este cel de-al șaselea punct de control de control comun dintre Republica Moldova și Ucraina.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus