Social

PG cheamă Ministerul Sănătăţii în judecată

MS este acuzat că a permis pătrunderea pe piaţă a mai multor medicamente necalitative, ce pot pune în pericol viaţa oamenilor. 

Acuzaţiile se trag de la un comunicat de presă al PG, în care se anunţa că mai multe medicamente, venite din China, Siria şi Vietnam, au pătruns în farmaciile din Moldova fără ca în prealabil să fie verificată inofensivitatea lor. Astfel, PG a înaintat în Curtea de Apel Chişinău o cerere pentru ca MS să anuleze ordinul din 10.08.2010 “cu privire la procedura de autorizare de punere pe piaţă a produselor medicamentoase de uz uman” pe care PG îl consideră ilegal. MS însă susţine că ordinul a fost abrogat în data de 03.11.2010 şi respectiv, nu există temei juridic de a insista asupra anulării unui ordin care deja a fost abrogat.

Curtea de Apel Chişinău a scos de pe rol cererea Procuraturii Generale, procurorii atacând prin recurs la Curtea Supremă de Justiţie încheierea Curţii de Apel. Astăzi, Curtea Supremă de Justiţie a admis recursul Procuraturii Generale şi a dispus reexaminarea cererii procurorilor de către Curtea de Apel Chişinău într-un nou complet de judecată.

I.P. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *