Politică

PLDM a lansat un Apel catre cetateni: Am venit sa construim, nu sa demolam

In pofida presiunilor exercitate de guvernarea comunista asupra oponentilor politici si a alegatorilor, in pofida dezinformarilor si a manipularilor opiniei publice prin intermediul mass-media controlate de PCRM, in alegerile din 29 iulie cetatenii au acordat vot de incredere fortelor democratice.

O declaratie in acest sens a facut ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat. In apelul sau adresat cetatenilor RM el mentioneaza ca, dupa opt ani de guvernare comunista autoritara, fortele de opozitie au obtinut victoria in alegeri, iar RM – sansa unei dezvoltari democratice. „Noi intelegem foarte bine ca o guvernare nu poate fi eficienta fara un sprijin larg din partea tuturor categoriilor socio-profesionale, a tuturor grupurilor etnice, religioase s.a.m.d. Fosta guvernare a savarsit o crima, separand si invrajbind societatea, ajungandu-se la actiuni de segregare etnica, sapand transee intre oameni”, a mentionat Vlad Filat. In apel, PLDM constata cu ingrijorare ca, dupa scrutinul din 5 aprilie si evenimentele dramatice care l-au succedat, climatul moral si social-politic in RM s-a deteriorat simtitor. Potrivit lui Filat, fosta guvernare si-a construit campania alegerilor anticipate pe filozofia urii, intolerantei si a lipsei de respect nu numai fata de oponentii politici, dar si fata de valorile pe care nu le impartaseste. Din pacate, precizeaza el, si dupa scrutinul din 29 iulie, situatia social-politica in RM ramane la fel de complicata.

„Noi am venit sa construim, nu sa demolam, sa unim, nu sa dezbinam oamenii. Respectam optiunile electorale ale tuturor cetatenilor, inclusiv ale celor care i-au votat pe oponentii nostri electorali. Nu intentionam sa avem un comportament discriminatoriu fata de cei care nu ne-au votat pe noi, fie ca e vorba de simpli tarani, functionari de stat, oameni de stiinta, pensionari, tineri s.a.m.d. Iata de ce ne adresam catre toti acesti oameni cu indemnul de a intoarce aceasta fila dramatica a istoriei noastre”, a mai afirmat Vlad Filat. In continuare, el a accentuat ca „alegerile au trecut si noi trebuie sa traim in aceasta tara”. „E timpul sa oprim ura dintre frati si surori, dintre tineri si batrani, dintre comunisti si anticomunisti. Toti suntem cetateni ai acestei tari, indiferent de convingerile politice, religie, etnie si varsta. Numai impreuna vom putea sa redam tarii demnitatea, iar cetatenilor nostri – linistea si bunastarea”, a spus liderul PLDM. Totodata, Vlad Filat a mai declarat ca PLDM a purces la negocieri cu celelalte trei partide democrate ce au acces in parlament pentru formarea unei coalitii de guvernamant.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *