Actualitate

PLDM: pasii nostri comuni spre Victorie

Un partid nu e tare prin vechimea sa si nici chiar prin numarul membrilor sai. Un partid e puternic si de neinvins atunci cand actiunile sale devin evenimente, in care se regasesc asteptarile si interesele cetatenilor.

Partidul Liberal Democrat din Moldova are o agenda exacta. In ea se reflecta toate problemele, durerile si sperantele celor multi si umiliti. PLDM este un partid al actiunilor hotarate si cu respect pentru cetatean. Campania electorala a venit ca o prelungire fireasca a luptei liberal-democratilor pentru drepturile omului si impotriva abuzurilor si crimelor guvernarii. Pasii PLDM spre victorie sunt pasii cetatenilor acestei tari pe drumul libertatii si demnitatii spre finalul firesc – 5 aprilie 2009, ziua dezrobirii de comunism.

„Vreau sa-mi aleg presedintele!”
PLDM a lansat initiativa privind alegerea sefului statului prin vot direct si trecerea la sistemul mixt de alegere a parla¬mentului. Este o initiativa binevenita, menita sa asigure o reprezentativi¬tate reala a cetatenilor si o legatura mai stransa intre alegator si deputat. Peste doua sute cincizeci de mii de oameni au spus: „Vreau sa-mi aleg presedintele” si au cerut organizarea unui referendum national.Referendumul va fi organizat, iar vointa populara va deveni lege!

Liber peste Prut!
Prin campania sa in sprijinul semnarii Conventiei privind micul trafic la frontiera, PLDM a exprimat exact si a promovat constant interesele vitale ale unui milion de cetateni care locuiesc la frontiera rasariteana a Uniunii Europene. Acesti cetateni si-au manifestat vointa deschis, in actiuni publice de amploare. Ei asteapta sa li se faca dreptate, sa poata circula liber peste Prut la rude, la prieteni, la odihna, sa-si poata intemeia afaceri si hrani familiile din comertul transfrontalier.

Alaturi de sinistrati
In vara anului 2008, Nistrul si Prutul s-au revarsat peste mai multe localitati. Mii de oameni au ramas fara acoperis, imense suprafete agricole au fost copromise, iar situatia epidemiologica in zona devenise periculoasa.Primii au sarit in ajutor liberal-democratii, care au donat sinistratilor peste 350.000 de lei, alimente, haine, detergenti, saci cu nisip pentru constructia barajelor si alte lucruri necesare in asemenea cazuri. Echipele de tineret ale PLDM au acordat ajutor sutelor de familii pentru a curata de namol casele si beciurile si a inlatura pericolul izbucnirii infectiilor. A fost momentul adevarului, cand PLDM a demonstrat prin fapte concrete atitudinea sa fata de nevoile cetateanului.

Agricultorii isi pun toata nadejdea in PLDM

10.000 de agricultori au venit sub drapelul PLDM si le-au spus raspicat comunistilor ca nu mai au dreptul sa conduca aceasta tara. Liberal-democratii au dat startul dezrobirii taranilori si au formulat impreuna cu ei un program realist de relansare a agriculturii si de renastere a tarii.

Pedagogii misca reforma din educatie
La PLDM au venit pedagogi din toata tara si s-au unit intr-o singura voce socio-profesionala puternica: Asociatia pedagogilor liberal-democrati. Impreuna cu liderul lor, Prorectorul Universitatii Libere Internationale din Moldova, Mihai Sleahtitchi, reprezentantii cadrelor didactice din Moldova s-au organizat exemplar, au lasat tanguielile la o parte si au elaborat un program complex de reforma a sistemului de educatie si de transformare a acestuia in prioritate nationala.

Medicii stiu diagnosticul si prescriu tratamentul
La fel au procedat si medicii, care stiu cel mai bine de ce maladii este marcata societatea noastra si ce tratament sa-i prescrie. Personalitati marcante din domeniu ca Vladimir Hotineanu, prorector al USMF „Nicolae Testemitanu”, Mihai Hotineanu, doctor habilitat in medicina, Sergiu Pogorevici, medic neurolog si viceprimar al orasului Codru, au adunat in jurul lor fruntea medicinei din Republica Moldova si au stabilit impreuna masurile de urgenta ce trebuie luate pentru a inlesni accesul oamenilor la servicii medicale de calitate si pentru perfectionarea intregului domeniu al ocrotiirii sanatatii.

Pensionarii se regasesc in programele PLDM
Cea mai numeroasa categorie sociala din Republica Moldova, pensionarii, si-au regasit interesele si sperantele in actiunile si programele PLDM. Dorinta de a activa, de a pune umarul la rezolvarea problemelor oamenilor in etate, a adunat mii de cetateni in jurul ideilor liberal-democrate. Pentru a da coerenta si dinamism actiunilor sale, pensionarii au creat „Asociatia persoanelor in etate” care si-a pus drept scop elaborarea programelor sociale si consolidarea eforturilor pentru a debarca comunistii de la putere.Programul „protectia sociala-pentru o familie puternica si o batranete asigurata” s-a bucurat pe tot parcursul campaniei electorale de un sprijin masiv al pensionarilor.

Intelectualii se solidarizeaza pentru renasterea culturii si artei

Criza culturii noastre nationale poate fi depasita odata cu implicarea oamenilor de creatie in procesul decizional. Acest lucru l-au demostrat prin fapte compozitorul Ghenadie Ciobanu, vicepresedintele Uniunii Scriitorilor Arcadie Suceveanu, sculptorul Iurie Canasin, actrita Ninela Caranfil si toate personalitatile culturale care s-au consituit in Asociatia Oamenilor de Cultura Liberal-Democrati, generand idei si propuneri concrete pentru programul PLDM de renastere a culturii si artei.

Presa va fi a patra putere in stat

PLDM a zadarnicit incercarile comunistilor de a subjuga total presa si de a-i intimida pe jurnalistii independenti. Nu au reusit sa inchida postul PRO TV Chisinau si nici un vor reusi, pentru ca timpul comunistilor a expirat. Actiunile masive si demersurile liberal-democratilor in spriijnul dreptului la o informare corecta si obiectiva au fost auzite in toate mediile diplomatice straine si in toate cancelariile europene. Dictatura lui Voronin a iesuat!

Sa voteze si cei care intretin acest stat

Un milion de moldoveni se afla la munca peste hotare. Au si ei dreptul la vot, si PLDM a cerut energic si constant sa le fie respectat acest drept, sa le fie create conditii ca sa-si poata exprima liber optiunea, iar vointa lor sa fie reprezentata in configuratia viitoarei puteri de stat.Liberal-democratii au cerut Curtii Europene pentru Drep¬turile Omului sa condamne guver¬nul Republicii Moldova pentru in¬calcarea dreptului la alegeri libere.

Voteaza fara frica!

Nu comunistii, ci frica a guvernat Republica Moldova in ultimii ani. Treizeci de mii de cetateni, convocati de PLDM, au spus intr-un glas: „fara frica, fara comunism!”.La 1 aprilie, PLDM a instalat in Piata Marii Adunari Nationale corturi si cheama Moldova sa voteze fara frica. Politia nu a reusit sa-i intimideze pe protestatari.„Am venit aici sa ne exprimam punctul nostru de vedere, printr-o actiune de pichetatre non-stop, asupra a ceea ce se intampla in Republica Moldova, a declarat Vlad Filat. Vrem sa transmitem concetatenilor nostri mesajul ca nu are de ce sa le fie frica si ca trebuie sa se mobilizeze pentru ca la 5 aprilie, prin vot democratic, sa debarcam acest regim criminal care guverneaza Republica Moldova.”

Ecologistii si candidatul independent Valentina Cusnir s-au restras in favoarea PLDM

Partidului Ecologist „Alianta Verde” din Moldova si candidatul independent Valentina Cusnir s-au retras din cursa electorala si cheama alegatorii sa voteze Partidul Liberal Democrat din Moldova. Optiunea lor pentru PLDM se bazeaza pe faptul ca atat programul, cat si echipa acestui partid ofera tuturor o sansa unica de a construi o tara democratica, prospera si europeana.

VERDE PENTRU MOLDOVA!
VOTA?I STEJARUL!
VOTA?I PARTIDUL LIBERAL DEMOCRAT DIN MOLDOVA!

Achitat din fondul electoral al formatiunii
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *