Actualitate

Ploile si vntul au facut ravagii

Sambata seara, incepand cu ora 19.00, a plouat in intreaga republica. Ploile au fost insotite de un vant puternic care a provocat multiple pagube materiale.

Contactata de TIMPUL, Dorina Cruc, ofiter de presa la Serviciul protectie civila si situatii exceptionale, ne-a spus ca in municipiul Chisinau vantul puternic a doborat 22 de arbori. Au fost avariate noua mijloace de transport si au fost inregistrate sapte cazuri de deteriorare a firelor electrice de troleibuz.

In urma vantului puternic, de la retelele electrice au fost deconectate 26 de localitati din mai multe raioane ale republicii. In raionul Cahul au ramas fara curent electric patru localitati, in UTA Gagauzia – 1, in Orhei – 1, Ialoveni – 3, Hancesti – 8, Nisoperni -2, Anenii Noi – 4, Stefan-Voda – 3. Sursa citata ne-a mai spus ca, in prezent, Compania „Union Fenosa” intreprinde masurile necesare pentru a reconecta localitatile respective la energia electrica.

Solicitata de TIMPUL, Natalia Visitcaia, specialista la Serviciul hidrometeo, a informat ca astazi ploile vor continua sa cada pe o arie extinsa din teritoriul republicii. Vremea va fi determinata de influenta unei zone de aer cu presiunea atmosferica scazuta. Cerul va fi mai mult noros, cu intensificari. Vant de nord, izolat, pana la puternic. Cu toate ca furtuna a avut loc sambata, ieri la amiaza copacii doborati inca nu erau ridicati de pe strazile capitalei.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *