Actualitate

Porniti in Italia, prin statele Baltice

Trei cetateni moldoveni, doua femei si un barbat cu varsta medie de 50 ani sunt locuitori ai s.Peresecina, r-ul Orhei care intentionau sa ajunga, ilegal, pentru a munci, in comunitatea europeana, au fost retinuti la vama Leuseni, in momentul cand se deplasau cu un microbuz spre Italia, informeaza Serviciul Graniceri al R. Moldova.

In urma verificarilor, inspectorii de frontiera au stabilit ca, potrivit actelor detinute, acestia urmau sa se deplaseze spre una din tarile baltice la cursuri de reciclare, dar in realitate scopul real al calatoriei celor trei consateni era sa ajunga la munca in vestul Europei.

Granicerii au fost nevoiti sa intrerupa calatoria persoanelor retinute, fiind transmise Centrului de combatere a traficului uman din cadrul MAI pentru continuarea cercetarilor.

La acelasi punct de trecere a frontierei moldo-romane, colaboratorii Serviciului Graniceri au contracarat tentativa introducerii in R. Moldova, al unui automobil „Toyota Corolla” in baza actelor contrafacute.

Astfel, in timpul controlului mijlocului de transport, cu numere de inregistrare ale Romaniei, inspectorii controlului de frontiera au stabilit ca pasaportul tehnic, prezentat, nu respecta parametrii necesari autentice, fapt care i-a determinat pe graniceri sa initieze o analiza specifica a documentului. In rezultatul actiunii desfasurate a fost stabilit ca pasaportul tehnic a fost falsificat prin metoda tratarii chimice.

Soferul autoturismului, in varsta de 33 de ani, locuitor al raionului Ungheni a declarat granicerilor, ca nu cunoaste nimic despre falsul din documentul prezentat, caci doar cateva saptamani in urma a procurat mijlocul de transport la Bucuresti.
In cadrul cercetarilor demarate, a fost stabilit ca acest automobil a fost procurat in leasing in Romania si pentru a nu achita suma cuvenita a fost imitat furtul autoturismului, ca mai apoi, pentru obtinerea profiturilor ilicite, sa fie scos pe piata in baza actelor contrafacute, de unde a si fost procurat de cetateanul moldovean.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *