Timpul.md

Culinar.md 25 Martie 2019 | 08:25

Postul nu mai înseamnă cartofi prăjiţi şi fasole bătută. Cu ce sugestii vin bucătarii

Ne aflăm în cel mai greu post al anului, însă asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm la plăcerea gustului. Ne uşurează situaţia chiar restaurantele, care şi-au adaptat meniurile oricăror cerinţe. Şi unde poate fi oferta mai generoasă dacă nu în Sibiu, oraşul care deţine titlul de regiune gastronomică europeană. La dorinţa clientului, bucătarii pot reintrepreta orice mâncare pentru a fi "de dulce". Iar comenzile sunt şi mai mari în această perioadă.

"Avem supe creme pe care le servim si de post si cu smantana avem ciorbe de legume, avem salate foarte multe avem diversificat. Acum servim foarte multe legume astea sunt de baza si servim foarte mult peste" a spus Mariana Bichea, reprezentant restaurant.

Cei care vor mâncăruri de post mai elaborate se îndreaptă spre restaurantele vegane. Aici, meniurile sunt mult mai diversificate, mai ales că oferta se schimbă în fiecare zi.

"Humus, tot felul de salate, icre, pate de linte, bruschete, burgeri. Clientii nostri sunt doritori de hrana sanatoasa preparata corect cu ingrediente atent alese" a spus Oana Udrea, reprezentant local vegan.

În Sibiu, există doar două restaurante cu specific vegan. Pe timpul verii, mesele lor sunt pline de turişti străini, pentru care mâncarea tradiţională românească este prea grasă.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus