Timpul.md

Timpul Local 25 Octombrie 2011 | 13:57

Posturi vamale transnistrene ilegale: Locuitorii satului Pohrebea protestează şi astăzi

Locuitorii satului Pohrebea din raionul Dubăsari protestează împotriva instalării, la ieşirea din localitate, a două posturi vamale de către autorităţile transnistrene, transmite Info-Prim Neo . 

Potrivit vicepreşedintelui raionului Dubăsari, Maria Jâmbei, autorităţile transnistrene nu au de gând să scoată aceste posturi, ignorând demersurile Delegaţiei moldoveneşti în Comisia Unificată de Control. Ba mai mult, şi-au asigurat aici condiţii de activitate. Şi-au adus un vagon, au montat bariere şi limitatoare de viteză, s-au conectat la curent electric. Maşinile care traversează zona sunt verificate.

Oamenii locului sunt indignaţi de faptul că drumul pe care au fost instalate cele două posturi au fost reparat din banii primăriei Pohrebea şi din banii localnicilor.

Ion Leahu, reprezentantul Delegaţiei moldoveneşti în CUC, a menţionat că este foarte puţin probabil ca să fie soluţionată problema, din moment ce la unul din punctele vamale unde trebuia să se întâlnească delegaţiile CUC, reprezentanţii Transnistriei şi Ucrainei nu s-au prezentat.

Protestatarii intenţionează să blocheze traseul Chişinău-Dubăsari. Comisia Unificată de Control urmează să se întrunească în şedinţă la Dubăsari.

Pregătirile pentru instalarea celor două posturi au început de duminică.  

Sursa: Info-Prim Neo

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus